Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan začal v Evropě vyrábět nový Leaf

Naše téma
Redakce | 29.03.2013
Nový Nissan Leaf | foto: Nissan
Sunderland - Společnost Nissan oslavuje počátek nové éry výroby automobilů v Evropě oficiálním zahájením výroby vylepšeného elektromobilu Leaf.
Tato akce znamená vyvrcholení čtyřleté přípravy v závodě v britském Sunderlandu a dříve oznámené investice automobilky Nissan ve výši 420 milionů liber.

Výroba baterií spolu s výrobou modelu Leaf vytváří pracovní místa pro více než 2 000 lidí v automobilovém průmyslu Velké Británie včetně více než 500 lidí přímo u společnosti Nissan.

Nový Leaf pro rok 2013 má více než 100 vylepšení zaměřených na to, aby technologie nulových emisí byla dostupná ještě většímu počtu evropských řidičů včetně delšího dojezdu na hranici 200 km.

Britský premiér David Cameron k tomu řekl: „Vřele vítáme zahájení výroby elektromobilu Leaf a baterií v Sunderlandu. Tato investice pomůže lidem v celé oblasti. Vláda se zavázala investovat 400 milionů liber a udělat z Velké Británie vedoucí trh s ekologickými vozy."

V nabídce nového Leafu budou nyní tři úrovně výbavy, částečně přepracovaný interiér, technologie Around View Monitor (panoramatický kamerový systém) a nové prvky inteligentního ovládání šité na míru evropským silnicím.

K novému Nissanu Leaf se navíc brzy připojí čistě elektrická verze modelu NV200, který bude mít označení e-NV200, a to jak ve verzi lehkého užitkového automobilu, tak v pětisedadlové verzi kombi. Vývoj speciálního vozidla taxi EV založeném na modelu e-NV200 je rovněž v plném proudu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů