Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan ukázal omlazený Qashqai. Poznáte ho podle nové přídě

Naše téma
Jan Zajíc | 07.03.2017
dalších 19 fotek
Nissan Qashqai. | foto: Nissan
Automobilka Nissan do Ženevy přivezla omlazenou podobu modelu Qashqai. Oblíbený crossover nabídne přepracovaný design, kvalitnější interiér i bohatší výbavu.
Na pohled modernizovaný Qashqai poznáte podle nové přídě, která zahrnuje jiný nárazník, odlišnou kapotu, masku chladiče ve tvaru písmene V a nové světlomety. Přepracované svítilny pak nabídnou i zadní partie.

Zájemci budou moci vybírat z rozšířené palety laků, novými odstíny jsou modrá Vivid (na fotografiích) a bronzová Chestnut.

Čtěte také: Druhá generace nejprodávanějšího Volva je venku. Prohlédněte si novou XC60

V interiéru se podle Nissanu objevují kvalitnější materiály a upraveno bylo i uspořádání. Nejvyšší výbava Tekna+ nově obsahuje sedadla potažená měkkou kůží Nappa s trojrozměrným prošíváním na středových panelech. Nový je rovněž volant, jehož součástí je i čtyřsměrný ovladač displeje palubního počítače. Změnilo se i uživatelské rozhraní infotainmentu NissanConnect.

Výrobce dále zdůrazňuje dostupnost řady jízdních asistentů. Například technologie nouzového brzdění byla rozšířena o rozpoznávání chodců, Qashqai je poprvé vybaven také systémem upozornění na provoz za vozidlem. Novinkou je i technologie ProPILOT, která ovládá řízení, akceleraci a brzdění při jízdě v jednom dálničním pruhu.

Součástí výbavy pak zůstává rozpoznávání dopravních značek, podpora bdělosti řidiče, inteligentní parkovací asistent, panoramatický kamerový parkovací systém, sledování mrtvého úhlu a upozornění na vybočení z jízdního pruhu.

Přečtěte si: Audi Q8 sport je další předzvěst nového SUV. Má 476 hybridních koní

Nissan se ale zaměřil také na techniku, změny údajně najdeme v zavěšení kol, tlumení i řízení. Zapracovalo se i na odhlučnění kabiny.

Nabídka motorů by měla zůstat stejná jako dosud, což znamená čtyřválcové benzinové agregáty o objemech 1,2 a 1,6 litru a turbodiesely o objemech 1,5 a 1,6 litru.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů