Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan ukázal novou Navaru pro Evropu. Pracant dostal diesel se dvěma turby

Naše téma
Redakce | 25.08.2015
dalších 15 fotek
Nissan NP300 Navara. | foto: Nissan
Nissan sice novou generaci terénního pick-upu Navara představil už loni v červnu, tehdy ale šlo o provedení pro domácí japonský trh. Na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem však výrobce konečně ukáže evropskou verzi.
Ještě před premiérou Nissan zveřejnil první fotografie, které doplnil i poměrně podrobnými informacemi.

Z obrázků je zřejmé, že Navara pro starý kontinent je vzhledově stejná jako ta "japonská". Nejvýraznějším prvkem je bohatě chromované maska chladiče ve tvaru písmena "V".

Nissan NP300 Navara.


Doby, kdy interiéru v terénním pick-upu stačilo zaměření na funkčnost, už jsou dávno pryč, zákazníci dnes chtějí víc. Proto nepřekvapí, že v kabině nové Navary můžeme najít například rozměrný dotykový displej, hodnotné materiály či kožené čalounění.

Nissan tvrdí, že velkou péči věnoval pohodlí posádky a nabízí například dvouzónovou klimatizaci či ventilaci pro zadní sedadla. A když už jsme u sedaček, výrobce se chlubí, že ty přední využívají technologii inspirovanou NASA, která má poskytovat perfektní oporu těla.

Nissan NP300 Navara.



I když se výrobce snažil svůj pick-up učinit "civilnějším" a přiblížit jej kategorii SUV, Navara naštěstí zůstavá hlavně pracantem. Rám karoserie má být odolnější a podvozek byl spolu se zadním odpružením pomocí listových per přepracován a navržen tak, aby se bez problémů popasoval s intenzivní zátěží.

Pokud však sáhnete po variantě Double Cab (pětimístná verze), dostanete místo listových per novou pětiprvkovou zadní nápravu, která má zajistit lepší jízdní komfort i ovladatelnost. Toto řešení je prý také ve srovnání s předchozí zadní nápravou s listovými pery o 20 kilogramů lehčí.

Nissan NP300 Navara.


Na korbě Navara uveze až tunu vážící náklad, tažná kapacita činí 3500 kilogramů. Pětimístné provedení má korbu dlouhou 1578 milimetrů (o 67 mm víc než u předchůdce), verze s kratší kabinou King Cab se chlubí korbou o délce 1788 mm.

Pod kapotou evropské verze se ukrývá nový 2,3litrový naftový čtyřválec, který má být až o 24 procent úspornější než v předchozí generaci.

Nissan nabídne dvě varianty: slabší poskytuje výkon 160 koní (118 kW), silnější, přeplňovaná dvěma turbodmychadly, pak 190 koňských sil (140 kW). K dispozici bude šestistupňová manuální převodovka nebo sedmistupňový automat, na výběr je i mezi verzemi s pohonem zadních kol nebo pohonem 4x4.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů