Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan ukázal modernizované GT-R Nismo. Nabídne 600 koní

Naše téma
Redakce | 30.05.2016
dalších 6 fotek
Nissan GT-R Nismo. | foto: Nissan
Zhruba dva měsíce pro premiéře modernizované podoby supersportu GT-R Nissan představil také omlazenou ostrou verzi Nismo. Změny jsou podobné jako u standardního modelu.
Auto dostalo nový nárazník s upraveným karbonovým "lízátkem", novou masku chladiče a pevnější kapotu motoru. Nissan se zaměřil i na efektivitu, takže omlazené GT-R Nismo dostalo díky upraveným otvorům účinnější chlazení a zlepšila se i aerodynamika. Zesílena byla také konstrukce.

Další novinky zahrnují nově naladěný podvozek s novými tlumiči, pružinami i stabilizátory.

Díky tomu má být modernizované GT-R Nismo rychlejší než dříve. A to i přesto, že na motor se nesahalo. Dvěma turbodmychadly přeplňovaný šestiválec o objemu 3,8 litru tak i nadále dává rovných 600 koní (442 kW) a 652 Nm. Agregát je spojen s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou, která sílu přenáší na všechna kola.

Nissan GT-R Nismo.



Akcelerace z klidu na stovku sice zřejmě zabere stejných 2,8 sekundy jako dosud, upravené GT-R Nismo by ale mělo být rychlejší v zatáčkách - typicky například na okruhu.

Více informací o modernizaci Nissanu GT-R najdete zde.

Interiéru pak dominuje přepracovaná palubní deska s novým volantem. Změnilo se také rozmístění ovládacích prvků a řada tlačítek úplně zmizela - to díky většímu 8palcovému dotykovému displeji multimediálního systému. Sedadla dodala společnost Recaro.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů