Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Pulsar dostal přeplňovanou šestnáctistovku. Má 190 koní

Naše téma
Redakce | 22.03.2015
Nissan Pulsar. | foto: Nissan
Nissan rozšiřuje nabídku motorizací modelu Pulsar o přeplňovanou benzínovou šestnáctistovku s výkonem 190 koní. 
Tato verze tak zatím, do příjezdu sportovně laděné varianty Nismo, plní roli nejostřejšího Pulsaru.

Motor s označením 1.6 DIG-T nabízí výkon 190 koňských sil (140 kW) v 5600 otáčkách za minutu. Točivý moment dosahuje hodnoty 240 Nm v rozmezí od 2000 do 4000 ot/min.

Nissan Pulsar.


Díky tomu japonský hatchback nižší střední třídy zrychlí z klidu na stovku za 7,7 sekundy a umí jet rychlostí až 217 km/h.

Nissan udává průměrnou kombinovanou spotřebu paliva 5,7 l/100 km se sedmnáctipalcovými koly a 5,9 l/100 km s většími osmnáctkami.

A chlubí se také některými technickými vylepšeními. Pulsar 1.6 DIG-T prý dostal jinak naladěný podvozek s novými tlumiči a také přenastavený posilovač řízení. Dodatečné výztuhy by pak měly zvýšit tuhost karoserie.

Novinka se od ostatních motorizací liší i několika stylovými doplňky, například předními světly s tmavým podkresem, chromovou koncovkou výfuku nebo speciálním dekorem v interiéru.

Nissan Pulsar a Nissan Pulsar Nismo (v popředí).



Cenově Pulsar s přeplňovanou šestnáctistovkou začíná na 490 000 Kč za vůz ve výbavě Acenta. Ta je přitom u verze 1.6 DIG-T bohatší než v případě ostatních motorizací a standardně zahrnuje například sedmnáctipalcová litá kola, LED svetloměty, světelný a dešťový senzor, automatickou dvouzónovou klimatizaci či audiosystém se šesti reproduktory.

Vrcholný stupeň Tekna pak vyjde na 570 tisíc korun a přidává třeba osmnáctipalcová kola, vyhřívaná kožená sedadla, multimediální systém NissanConnect s navigací a parkovací kamerou nebo rozsáhlou bezpečnostní výbavu.

Kompletní ceník Nissanu Pulsar najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů