Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan potvrdil nové „Zetko“. Nástupce 370Z dostane i ostřejší verzi Nismo

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.03.2018
dalších 16 fotek
Nissan 370Z. | foto: Nissan
Dlouho se objevovaly informace, že Nissan nemá chuť pokračovat ve výrobě svých sportovních kupé řady Z. Dokonce kolovaly i spekulace, že toto slavné označení nakonec připadne novému sportovnímu crossoveru. Teď už má být ale rozhodnuto, Nissan opravdu plánuje nové kupéčko a dočkat se máme do dvou let.
Novinka tak bude přímým nástupcem dnes už zastaralého modelu 370Z. Informace o pokračování sporťáku řady Z pochází od britského magazínu Autocar, kterému plány potvrdili vedoucí pracovníci Nissanu.

O názvu nového sporťáku se zatím pouze spekuluje, ale označení 400Z by prý nemuselo být daleko od pravdy. Auto ale jistě ponese interní označení Z35.

Jasné je, že novinka bude sdílet techniku s kupé Infiniti Q60, přesněji jeho platformu s pohonem zadní nápravy, nabídku motorů i kompletní elektroniku. Infiniti samozřejmě patří pod křídla Nissanu jako jeho luxusnější značka.

Nový Nissan tak podle všeho obdrží ve standardní verzi třílitrový V6 o výkonu kolem 400 koní (294 kW). Automobilka přitom už nyní plánuje ostřejší verzi sportovní divize Nismo, u které „Zetko“ navýší výkon na přibližně 475 koní (350 kW) a navíc dostane pohon všech kol.

Premiéry standardní varianty bychom se měli dočkat v roce 2020, zatímco ostré Nismo je plánováno na rok 2021. Podobně jako u současné 370Z se pravděpodobně objeví i otevřený Roadster.  

Dvouleté čekání by však mohlo zkrátit uvedení konceptu, který Nissan chystá již na podzim letošního roku. Ukázat ho chce v říjnu na tokijském autosalonu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů