Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan modernizoval GT-R. Sporťák nabídne více výkonu i pohodlí

Naše téma
Redakce | 24.03.2016
dalších 13 fotek
Nissan GT-R. | foto: Nissan
Nissan už dopředu avizoval, že na newyorském autosalonu představí modernizovanou podobu modelu GT-R. A samotná premiéra pak potvrdila dřívější spekulace. Omlazený sporťák je o něco výkonnější, ale luxusnější a komfortnější.
Designové změny jsou sice menší, ale přesto rozpoznatelné. GT-R dostalo například novou mřížku chladiče s motivem písmene "V" v matné chromové úpravě. Další novinky pak souvisejí zejména se snahou o zlepšení aerodynamiky a efektivity - jde například o větší otvory pro přívod vzduchu k motoru, rozšířené prahy, upravený přední spoiler nebo boční větrací motory.

Kabina na první pohled vypadá luxusněji. Potvrdily se tak spekulace, že Nissan bude chtít vůz charakterově přiblížit k autům kategorie GT.

Palubní deska i ovládací panel jsou nové a jsou potaženy kůží s ozdobným prošíváním. Změnilo se také rozmístění ovládacích prvků a řada tlačítek úplně zmizela - to díky většímu 8palcovému dotykovému displeji multimediálního systému.

Nissan GT-R.



Zajímavé změny se ale udály i v oblasti techniky: 3,8litrový šestiválec se dvěma turbodmychadly nově nabídne 570 koní (419 kW), tedy o 20 koní (15 kW) více než dosud. Výrobce slibuje více síly především ve středních a vyšších otáčkách. Točivý moment i nadále činí 632 Nm.

Motor zůstává spojen se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou, která má však řadit jemněji a plynuleji.

V Nissanu se pak zaměřili také na podvozek. Modernizované GT-R si má ponechat svoje schopnosti v oblasti ovladatelnosti, současně prý ale i díky novému zavěšení nabídne o dost více pohodlí a ticha na palubě.

Nissan GT-R.


Faceliftované GT-R si zájemci budou moci objednat už v dubnu, k majitelům pak první vozy dorazí v průběhu léta. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Současná generace GT-R se prodává od roku 2007 a předpokládá se, že nová generace dorazí za nějaké dva tři roky. Měla by mít hybridní pohonné ústrojí s výkonem přes 770 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů