Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan má velký problém. Jeho pick-up se prý láme

Naše téma
Daniel Fuglevič | 07.02.2017
dalších 5 fotek
Fotografie poškozeného Nissanu Navara. | foto: Facebook/Nissan Navara snapped chassis group
Automobilka Nissan má zajímavý problém. Až 35 tisíc exemplářů picku-upu Navara prý mohou postihnout trable s korodujícím rámem. U některých vozů došel problém tak daleko, že se automobil de facto rozpůlil vedví.
Majitelé druhé generace Nissanu Navara (2004 až 2015) zuří. Žádají japonskou automobilku o svolávací akci těchto modelů, jelikož na vozidlech dochází k nebezpečným prasklinám na šasi. 

Za všechno může podle nich nedostatečná ochrana proti korozi a nekvalitní konstrukce v místech největšího zatížení. Proto se prý vozy lámou - což si ostatně sami můžete prohlédnout v galerii.

Ve většině případů jde o vozy prodané ve Velké Británii. Vypadá to tedy, že pick-upy Navara moc dobře nereagují na vlhké a deštivé podnebí britských ostrovů.

Čtěte také: Na prodej je teréňák po Schwarzeneggerovi. Za „ranec", pochopitelně

Postižených vozidel má být až 35 tisíc kusů a nešťastní majitelé se dokonce sdružují ve facebookové skupině, která se na tento problém zaměřila. Za poslední rok se do skupiny přidalo více jak 16 tisíc uživatelů.

A majitelů Navary, kterým se auto v místě předělu kabiny a nákladového prostoru jednoduše prolomilo, stále přibývá.

Čtěte také: Co se stane, když velký pick-up „potká" sporťák? Vznikne placka

Celou situaci dokonce řeší britský parlamentní výbor pro dopravu. Cílem nespokojených zákazníků je vymoci si u Nissanu jakékoliv řešení této situace a zajistit, že Navary nebudou nadále bezpečnostním rizikem pro dopravu.

Právní společnost Attwood Solicitors, jež se tímto problémem také zabývá, tvrdí, že kromě desítek tisíc vozů ve Velké Británii je konstrukční vadou zasaženo i dalších 193 tisíc vozů po celém světě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů