Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Kicks: Malé SUV se začne prodávat ještě letos, Evropa je ale s otazníkem

Naše téma
Redakce | 03.05.2016
dalších 9 fotek
Nissan Kicks. | foto: Nissan
Nabídku crossoverů se značkou Nissan brzy rozšíří novinka jménem Kicks. Kompaktní SUV se začne prodávat nejprve v Jižní Americe, ale později zamíří i na trhy na dalších kontinentech. Nissan hovoří o celkem 80 trzích.
Kicks by se tak mohl objevit i v Evropě, kde obliba podobných crossoverů stále roste. Nissan tu sice nabízí podobně velký Juke, ale nový Kicks ve srovnání s ním nevypadá tak odvážně a bláznivě. Mohl by být také levnější. A vzhledem k větším vnějším rozměrům bude jistě prostornější a praktičtější.

Na dálku Kicks měří 4295 milimetrů, široký je 1760 mm a vysoký 1590 mm. Rozvor dosahuje 2610 milimetrů. Design pak navazuje na stejnojmenný koncept z roku 2014. Zaujmou na něm například výrazně tvarované světlomety, auto dostalo také velkou masku chladiče s chromovaným "V".

Nissan Kicks.



O technice Nissan mlčí, vyzdvihuje ale například důraz na efektivní aerodynamiku. Dále slibuje bohatou standardní výbavu i řadu moderních asistentů a pomocníků. Zájemci budou moci nový Kicks vybavit například soustavou kamer s 360stupňovým rozhledem.

Prodej se rozběhne v září, jako první se dočkají zákazníci v Brazílii. Tam mimochodem Kicks poslouží také jako oficiální vůz letošních olympijských her v Riu.

Později v letošním roce se novinka začne prodávat i na dalších trzích Latinské Ameriky. Kdy - zda vůbec - se Kicks objeví v Evropě, zatím není jasné.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů