Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan chce rozšířit výrobu v Barceloně

Naše téma
Redakce | 25.02.2013
Továrna Nissanu poblíž Barcelony | foto: Nissan
Barcelona – Právě do továrny ve Španělsku plánuje Nissan umístit výrobu nového osobního vozu. Zahájit ji chce v červenci 2014.
Výrobní závod v Barceloně zvítězila krátce poté, co došlo ke shodě s místní radou zaměstnanců ohledně nového návrhu ke konkurenceschopnosti.

Díky novému modelu navýší barcelonská továrna roční kapacitu o dalších 80 000 vozů a pomocí investice ve výši 110 milionů eur dojde k vytvoření 1000 přímých a 3000 nepřímých pracovních míst.

Tento krok také povede k diverzifikaci výroby v barcelonském závodě, který byl doposud z velké míry závislý na lehkých užitkových vozech a vozech 4×4 - což jsou segmenty, které byly těžce zasažené ekonomickou krizí.

Společnost Nissan do Barcelony navíc umístila výrobu 24 000 vozů, které navýší roční kapacitu jednotunových pick-upů, což je spojeno s investicí ve výši 14 milionů eur, a dále montáž převodovky pro vozy Nissan Leaf a Nissan eNV 200, s investicí ve výši 6 milionů eur.

Tyto investice, které tak v následujících letech dosáhnou více než 130 milionů eur, budou využity k modernizaci výrobních linek pro nový osobní vůz, k zavedení nových technologií nutných k podpoře výroby elektromobilů a k adaptaci dodavatelů na nové výrobní požadavky.

Tato suma navazuje na již dříve avizovanou investici ve výši 200 milionů eur určenou na produkci nového nákladního vozu v závodě Avila společnosti Nissan a výrobu druhého kompletně elektrického vozu v sortimentu značky Nissan, vozu e-NV200 v Barceloně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů