Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan chce prodávat rivala prémiových SUV. Chystá luxusní Qashqai

Naše téma
Redakce | 26.05.2016
další 4 fotky
Koncept Nissan Qashqai Premium. | foto: Nissan
Automobilku Nissan povzbudily slušné prodeje modelu Qashqai v nejvyšší výbavě Tekna k uvedení ještě luxusnější verze. Ta by mohla navázat na ženevský koncept Qashqai Premium.
Studie totiž podle Nissanu byla navržena tak, aby případně mohla jít do výroby. Přesto ale výrobce musí několik problémů vyřešit - pracuje zejména na přizpůsobení použitých materiálů, tedy hlavně uhlíkových vláken a speciálního laku karoserie, sériové produkci.

Z karbonu by měly některé sportovní doplňky karoserie, kromě toho ale Nissan počítá také s použitím známé kůže Nappa a dalších hodnotných materiálů v interiéru. Luxusní Qashqai by měl navíc dostat dvacetipalcová kola s unikátním designem.

U konceptu Premium byla kola nejprve lakována zlatou vrstvou, kterou pak překryla černá barva. Černý nátěr byl následně ofrézován, díky čemuž vznikl zajímavý efekt.

Koncept Nissan Qashqai Premium.


Luxusní Qashqai by podle představ Nissanu měl konkurovat zejména německým prémiovým crossoverům, jakými jsou například BMW X1, Audi Q3 nebo Mercedes-Benz GLA.

A dorazit by mohl už v příštím roce. Pokud opravdu nabídne zmíněné unikátní prvky, jeho cena pravděpodobně přesáhne milion korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů