Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan bude vyrábět novou elektrickou dodávku

Naše téma
Redakce | 14.06.2012
Dodávka NV200 se bude vyrábět i v e-verzi | foto: Nissan
Barcelona - Dodávka NV200 v elektromobilní verzi bude uvedena na trh už v roce 2013.
Nový model bude vycházet ze současné dodávky NV200, která se ve stejné továrně v Barceloně již vyrábí, a stane se druhým plnohodnotným elektromobilem společnosti Nissan, přičemž primát patří vozu Nissan LEAF uvedenému na trh v roce 2010.

Model e-NV200 si vyžádá investice ve výši 100 milionů eur a očekává se, že ve Španělsku vytvoří asi 700 nových pracovních míst v továrně a v místní dodavatelské základně.

Barcelonský závod, který bude výhradním výrobcem modelu e-NV200, bude vůz dodávat na trhy celého světa. Dojezd na jedno nabití bude podobný jako u modelu Nissan LEAF a vůz bude mít i podobné výkonové charakteristiky.

Dodávka e-NV200 má představovat také významný příspěvek na cestě k cíli společnosti Nissan stát se do roku 2016 největším světovým výrobcem lehkých užitkových vozidel. Tento cíl představuje jeden z pilířů střednědobého plánu Nissan Power 88.

V minulém roce dosáhla společnost Nissan historického mezníku, když za jediný rok prodala po celém světě více než milion lehkých užitkových vozidel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů