Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Neuvěřitelné: V Jirkově někdo za noc "očesal" nejméně sedm škodovek

Naše téma
Josef Dušek, Miroslava Šebestová, Redakce | 10.03.2016
dalších 5 fotek
Zloději se zaměřili na automobily značky Škoda. | foto: Josef Šebek
Že automobily značky Škoda patří mezi oblíbené cíle zlodějů, to je poměrně známá skutečnost. Nedávné řádění lapků v Jirkově však vypadá neuvěřitelně. Přes noc z neděle na pondělí tu někdo na obchvatové silnici v části Vinařice "očesal" hned sedm škodovek.
Ráno tak majitelé našli svoje vozy s rozbitými okny, ukradenými světly a dokonce bez přední kapoty.

"Do automobilů se zloději dostávali rozbitím bočních okének ze strany, kde bylo křoví," popsal Chomutovskému deníku Jirkovák Josef Šebek.

Otevřeli kapotu, přeštípli kabel a sebrali světla
Zloději očesali a vykradli tolik aut, až je to k neuvěření. Podle svědka jim mohla pomoci tma, protože brzy ráno v ulici nesvítilo veřejné osvětlení. "Po půlnoci jsem přijel, to tady ještě stáli měšťáci a lampy svítily," líčí jeden z místních Ondřej Král. "Pak zhasly a zloději měli pré. Z Radčina auta zmizela kapota a světla," dodává přítel ženy, které zloději ´očesali´ modrou octavii.

Podobný osud potkal i další škodovky. "Otevřeli kapotu, přeštípli kabel, aby to nehoukalo a sebrali světla," popisuje Král. "Očesali několik aut od Koliby až dolů. Támhle je bílá fabie, které chybí kapota, dál jsem viděl roomster," ukazuje muž.

Zloději za sebou nechali ve Vinařicích hotovou spoušť.


Poškozených bylo tolik, že ani odpoledne nedokázali policisté odhadnout škody. "Zatím máme nahlášených sedm aut, ještě stále ale probíhá šetření," uvedla k případu policejní mluvčí Marie Pivková.

Zhasli lampy a vydali se na lup. Mimo dohled kamer
Jak si Chomutovský deník ověřil, lampy v tomto okruhu opravdu nesvítily. A mohlo jít o úmyslný zásah, kdy si zloději vše připravili pro svůj ničivý nájezd. Policisté to sice nepotvrdili, ale mnohé tomu nasvědčuje.

Kamerový systém organizovaný nájezd zlodějů nezaznamenal. Strážníci mají kameru v Krušnohorské a pak v ulici K. Marxe, které monitorují přilehlá parkoviště. Ovšem úsek, na kterém došlo ke krádežím, je mimo dosah kamer. Chomutovskému deníku to podle informací z městské policie potvrdila mluvčí radnice Eva Dušková.

Zloději za sebou nechali ve Vinařicích hotovou spoušť.



Jirkováky z Vinařic tak čekalo velice drsné probuzení. Místo pohodového rána přišel vztek, smutek a prý i pláč. "Chcete jet do práce a auto nemá kapotu, to je co?" rozčiloval se jeden z okradených. "Volal mi táta, že mi vykradli auto. Je to hrozný," kroutí hlavou nad svou bílou fabií Tomáš Kodeš. "Chybí jen kapota a rozbitý je okýnko. Divil jsem se, že uvnitř zůstalo rádio. Naštěstí ho mám pojištěný, akorát než se to vyřídí, nebudu mít měsíc auto."
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů