Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejvyhledávanější značky aut na internetu: V Česku Hyundai, globálně Toyota

Naše téma
Redakce | 23.08.2015
Hyundai i30 Turbo. | foto: Stanislav Švarc
I když v Česku prodá nejvíc vozů mladoboleslavská Škoda Auto, na internetu Čechy víc zajímá Hyundai.
Tedy alespoň co se hledání přes vyhledávač Google týče. Ukazuje to zajímavý přehled nejvyhledávanějších značek automobilů ve většině zemí světa. Data byla sbírána od loňského dubna do letošního března.

Právě výsledky v Česku patří k těm nejpřekvapivějším. České uživatele internetu totiž nejvíce nezajímala tuzemská Škoda, jak by se asi dalo očekávat, ale jihokorejský Hyundai. Škodovka však uspěla v Polsku (je nejvyhledávanější značkou aut společně s BMW a Volkswagenem), Slovensku (společně s Hyundai a Volkswagenem) a Estonsku (společně s Volkswagenem).

Obecně v Evropě lidé nejčastěji vyhledávali německé značky: BMW (je nejvyhledávanější ve 26 ze 47 zemí), Mercedes-Benz (14 "vítězství") a Volkswagen (11). Dány však třeba zajímal nejvíc Peugeot, Švédy domácí Volvo a Norsko Tesla, tedy americká značka elektromobilů. Na Islandu zase táhne Toyota.

Nejvyhledávanější značky aut na internetu.


Japonská automobilka je přitom nejvyhledávanější značkou z globálního pohledu. Jméno Toyota do vyhledávače od Google nejčastěji zadávali lidé v Severní Americe, Africe, Austrálii a silnou pozici má také v "domácí" Asii. Byť jihovýchod tohoto kontinentu také často hledal značku Honda.

V Asii pak zaujme výsledek italského výrobce supersportovních vozů Lamborghini. Jeho značka je nejvyhledávanější v Pakistánu, na Srí lance, v Singapuru, Nepálu, Bangladéši, Bruneji a na Meledivách. Číňany pak zajímá nejvíc Tesla. V Japonsku a v Jižní Koreji překvapivě najdeme na prvním místě německé BMW, nikoli některou z domácích značek.

Hodně rozmanité výsledky nabízí přehled v Latinské Americe. Mezi nejhledanějšími značkami ve Střední Americe najdeme Hyundai, Toyotu nebo Hondu, ale v Jižní Americe si největší oblibu (alespoň v prohlížečích) kromě tradiční Toyoty a Hyundai získal třeba Fiat (Brazílie) a zejména Chevrolet (Argentina, Kolumbie, Chile, Ekvádor, Venezuela, Urugay).

Pokud vás zajímají kompletní výsledky, najdete je v přehledné infografice zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů