Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejrychlejší Kia cee´d už je v prodeji, verze GT stojí 520 tisíc

Naše téma
Redakce | 03.08.2013
dalších 25 fotek
Kia cee´d GT. | foto: Kia
Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Kia začala v České republice prodávat svůj nový ostrý hatchback. Pětidveřová verze s označením cee´d GT i třídveřové provedení pro_cee´d GT stojí shodně nejméně 519 980 korun.
K dispozici jsou dvě úrovně výbav, GT a dražší GT Plus, která vyjde na 559 980 korun. Podle očekávání je už základní stupeň bohatě vybavený, zahrnuje například osmnáctipalcové hliníkové disky kol, dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio s CD a mp3, palubní počítač, multimediální systém se sedmipalcovým dotykovým displejem či sportovní sedadla Recaro.

GT Plus navíc přidává adaptivní xenonové světlomety, bezklíčový vstup, dešťový senzor a samozatmavovací zpětné zrcátko.

Připlácet se pak dá už jen za vyhřívaná přední sedadla a volant (10 tisíc), metalický nebo perleťový lak (14 tisíc, metalická Bílá Deluxe za 18 tisíc), panoramatické střešní okno (25 tisíc), Paket Traveller (dvojité dno zavazadelníku, úchyty, síť v kufru, zásuvka 12V - 3 tisíce), Paket Techno (elektrická parkovací brzda, posuvná středová loketní opěrka s výdechy vzduchu, posuvný kryt držáků nápojů - 5 tisíc), Paket Navi (navigace se sedmipalcovým displejem, zadní parkovací kamera - 38 tisíc) Paket Premium (systém varující při vybočení z jízdního pruhu + Paket Techno - 15 tisíc).

Nejrychlejšího cee´da pohání benzinový čtyřválec 1.6 GDI přeplňovaný turbodmychadlem twin-scroll. Výkon činí 204 koní, točivý moment 265 N.m. Z klidu na stovku vůz zrychlí za 7,7 vteřiny. Kia se chlubí, že hnací ústrojí a podvozek modelů GT byly laděny v Evropě při rozsáhlých jízdních zkouškách. Testovací program zahrnoval 160 000 km nejen na německých dálnicích, při průměrné rychlosti 150 km/h, ale také 480 kol na Nordschleife známého okruhu Nürburgring.

Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů