Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejrychlejší Golf už testuje na Nürburgringu

Naše téma
Redakce | 11.06.2013
Volkswagen Golf R | foto: Archiv
Nürburg /VIDEO/ - O tom, jak bude vypadat a co bude umět nový Volkswagen Golf R, začíná být stále jasněji. Na světě se objevily další "špionské" fotky z jeho testování nejen na okruhu Nürburgring. A taky už je zřejmé, že nový hatchback bude nejrychlejším sériově vyráběným Golfem všech dob.
"Erko" je určené pro ty zájemce o Golfa, jimž je běžné GTI pomalé. Přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec nabídne výkon 286 koní a točivý moment 380 N.m. Z klidu na stovku zrychlí za rovných pět sekund (s dvouspojkovým automatem DSG) a bude umět pelášit rychlostí až 250 km/h.

Golf R bude mít pohon všech kol, využije nový systém Haldex 5. generace, který se nedávno objevil v Golfu 4Motion. Volkswagen se také chlubí, že zapracoval na snížení hmotnosti a díky odlehčeným materiálům a komponentům bude nejrychlejší Golf vážit jen 1200 kilogramů. Zajímavý je také údaj o spotřebě, prý by se v kombinovaném cyklu měla pohybovat kolem 7 litrů na 100 kilometrů.




Oficiálně představen by Golf R měl být na podzim na frankfurtském autosalonu. Do prodeje se snad dostane na začátku příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů