Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejprodávanějším v Americe vyráběným autem je pick-up Ford F-150

Naše téma
ČTK | 27.06.2013
Ford F-150. | foto: Ford
New York - Žebříček nejprodávanějších aut vyráběných ve Spojených státech ukazuje rozdílné požadavky amerických řidičů na nový vůz. Vévodí mu totiž terénní pick-up Ford F-150.
Pick-up F-150 od automobilky Ford Motor předstihl v čele letošního žebříčku nejprodávanějších vozů vyráběných z většiny ve Spojených státech sedan Camry od japonské Toyoty. Ten vítězil v minulých čtyřech letech. Prodej pickupů F-150 letos roste nejvíc ze všech modelů velkých automobilek vyrábějících v USA. Na svém webu to uvedla agentura Bloomberg, která se odvolává na server Cars.com. Ten sestavuje každoroční index American-Made.

Prodej lehkých užitkových vozů řady F letos do května vzrostl o 22 procent. Ford minulý měsíc oznámil, že svůj závod ve státě Missouri ve třetí čtvrtletí posílí o zhruba 2000 zaměstnanců a o zavede na něm noční směnu.

"Nejvyšší umístění Fordu dobře ukazuje, že v tomto roce dominují trhu pickupy a že domácí automobilky se důrazně vracejí zpět," komentoval výsledky žebříčku šéfredaktor Cars.com Patrick Olsen. Index sestavuje modely podle prodeje a zahrnuje automobily vyráběné z většiny v amerických továrnách.

Desítka nejprodávanějších modelů, z nichž většina je evropským řidičům podle jména asi neznámá, sestává rovnoměrně z domácích a zahraničních značek. Toyota má v první desítce čtyři modely včetně pickupu Tundra, General Motors tři a Ford, Honda a Chrysler po jednom. 

Kompletní žebříček:

1. Ford F-150
2. Toyota Camry
3. Dodge Avenger
4. Honda Odyssey
5. Toyota Sienna
6. Chevrolet Traverse
7. Toyota Tundra
8. GMC Acadia
9. Buick Enclave
10. Toyota Avalon
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů