Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejprodávanějším malým autem Evropy je Fiesta

Naše téma
Redakce | 15.05.2013
Nový Ford Fiesta | foto: Ford
Praha – Ford Fiesta byl v březnu i v celém prvním čtvrtletí 2013 nejprodávanějším malým automobilem Evropy. Vyplývá to z údajů společnosti JATO Dynamics.
Během prvního čtvrtletí šla Fiesta tak na odbyt, že v průměru se prodala každých 100 sekund jedna. V březnu přesáhl počet prodaných vozů číslo 41 600, za první tři měsíce roku 2013 to bylo 77 800.

Kdyby se všechny Fiesty prodané v prvním čtvrtletí seřadily těsně za sebe, délka řady by činila přibližně 309 kilometrů.

„Z prodejních výsledků nové Fiesty je zřejmé, že tento model se trefil evropským zájemcům o malé vozy do noty," pochvaloval si Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby.

Nová Fiesta nabízí výběr ze sedmi motorizací s emisemi CO2pod 100 g/km. Nechybí mezi nimi ani zážehový motor 1.0 EcoBoost, ověnčený mimo jiné titulem „International Engine of the Year" (Mezinárodní motor roku) 2012. Tuto moderní jednotku volí přibližně čtvrtina všech zájemců o novou Fiestu.

Vedle dynamického vzhledu a vyspělých motorů oslovuje Fiesta zákazníky rovněž nabídkou technologií.

Nejpopulárnější barvou pro novou Fiestu je pak bílá Frozen, kterou celoevropsky volí 23 procent zákazníků. Následuje černá Panther a stříbrná Moondust.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů