Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejostřejší Mini se ukáže v lednu. O výkonu zatím automobilka mlčí

Naše téma
Redakce | 19.12.2013
dalších 7 fotek
Mini John Cooper Works Concept. | foto: Mini
Praha /FOTOGALERIE/ - Britská automobilka zveřejnila fotografie konceptu nejostřejšího Mini nové generace. I když jde stále jen o studii, dá se s velkou jistotou předpokládat, že verze John Cooper Works takto bude vypadat i ve skutečnosti.
Koncept dává okázale na odiv svoje svaly. Na první pohled jsou patrné větší otvory pro nasávání vzduchu v předním nárazníku, stejně tak jako lesklé černé rámečky masky chladiče a LED světlometů. Aerodynamiku zlepšují specificky tvarované prahy a zadní difuzor. Studie se vyznačuje i speciálně tvarovaným střešním spoilerem a dalšími úpravami optimalizujícími směřování vzduchu kolem C sloupků.

Studie Mini John Cooper Works je oděna do šedého, ručně leštěného laku Bright Highways Grey a nechybí tradiční kontrastní lakování střechy včetně spoileru a krytů vnějších zpětných zrcátek a samozřejmě i dvojice pruhů na kapotě motoru – tyto prvky jsou provedené v zářivě červené barvě Chili Red. Celek doplňují odlehčená kola John Cooper Works se sportovními brzdovými třmeny a červené logo John Cooper Works na masce chladiče.

O technice zatím Mini mlčí, předpokládá se však, že produkční verzi bude pohánět nový přeplňovaný dvoulitr s výkonem okolo 230 koní. Více informací se jistě dozvíme nejpozději během světové premiéry konceptu, dojde k ní v lednu na autosalonu v Detroitu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů