Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche má další rekord na Nürburgringu. Ale dost pomalý

Naše téma
Dominik Valášek | 01.12.2017
Porsche Panamera Turbo s přívěsem Moetefindt FTP235 na Nürburgringu. | foto: Youtube/Moetefindt
Prakticky neuplyne týden, aby se nehýbalo s rekordy na legendárním Nürburgringu. Vyrábět nejrychlejší auto Severní smyčky je pro automobilky obrovská prestiž, ale už se ozývají mnohé hlasy, které tvrdí, že je válka o Nürburgring poněkud ohraná. Tenhle rekord je však docela jiný.
Jde o to, že Porsche Panamera Turbo odjela Severní smyčku za 12 minut a 6 sekund. Za normálních okolností by se jednalo o zoufale pomalý čas, jenže ona Panamera nejela sama. Měla totiž přítěžek v podobě německého dvounápravového přívěsu Moetefindt FTP235, navíc naloženého historickým traktůrkem Porsche Junior. Právě výrobce přívěsu potom celou akci inicioval, aby ukázal, že se vozíky Moetefindt nezaleknou ničeho.

Maximální rychlost této soupravy činila pouze 180 km/h a celkově musel jet řidič Patrick Simon velmi rozvážně, neboť „rozpantovaný“ vozík za Panamerou by se krotil docela obtížně. Všechno ale dobře dopadlo, žádný problém nenastal, a přestože je 12 minut a 6 sekund na dnešní poměry vážně hodně pomalý čas, vzhledem k okolnostem je přinejmenším respektuhodný.

Vyvstává otázka, zda se nějaký další výrobce přívěsů pokusí rekord překonat. Nemyslíme si ale, že by se do podobných frajeřin v dohledné době někdo další pouštěl.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů