Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejmenší škodovka s několika novinkami. Citigo dostalo diody a deštník

Naše téma
Redakce | 28.07.2016
Škoda Citigo. | foto: Škoda Auto
Škoda Citigo vyráží do modelového roku 2017 s několika novinkami. Nejmenší model mladoboleslavské automobilky dostal například nové světomety s diodovým denním svícením.
Nová světla jsou však součástí standardní výbavy až od druhé linie Ambition. Stupeň Style (a vyšší) pak ještě přidává zatmavené zadní skupinové svítilny.

Několik nových prvků se objevuje v interiéru. Zájemci mohou vybírat z modernizované nabídky rádií, novinkou je například audio Swing s pětipalcovým dotykovým displejem, podporou funkce MirrorLink (propojení s chytrým telefonem) a USB vstupem. Sáhnout dále mohou po automatické klimatizaci.

Od výbavy Ambition je standardním prvkem skládací deštník umístěný v odkládací schránce pod sedadlem spolujezdce.

Škoda Citigo.


Nabídka motorů se nezměnila. Zahrnuje atmosférický litrový tříválec o výkonu 60 koní (44 kW) nebo 75 koní (55 kW) a nechybí ani verze na stlačený zemní plyn, která dává 68 koňských sil (50 kW). Citigo tedy zatím nedostalo přeplňovaný tříválec 1.0 TSI, který je k dispozici pro nedávno modernizovaný Volkswagen up!. Devadesátikoňový agregát zřejmě dorazí až s rozsáhlejším faceliftem v příštím roce.

Lehce omlazené Citigo už má také ceník. V základním provedení s třídveřovou karoserií stojí nejméně 197 900 Kč, výkonnější varianta je o 10 tisíc korun dražší. Pokud byste stáli o pětidveřovou karoserii, připlácí se za ni 10 tisíc. Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů