Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejlevnější Land Rover přešel na moderní platformu. Jezdí i jako hybrid

Naše téma
Jan Markovič | 22.05.2019
dalších 46 fotek
Land Rover Discovery Sport | foto: Land Rover
Land Rover Discovery Sport po vzoru svého dražšího sourozence Range Rover Evoque dostal nové motory i design.
Land Rover Discovery Sport hraje v hierarchii britské automobilky roli nejdostupnějšího modelu. To ale neznamená, že se mu vyhnou zajímavé technologie, které se objevuj na palubě jeho sourozenců. Obzvláště ne ty v Range Roveru Evoque, který letos přichází v nové generaci na český trh. Obě auta jsou totiž příbuzná.

Zatímco pro Evoque jde o novou generace, Discovery Sport přišel s faceliftem. Ten z hlediska designu neznamená žádné zásadnější změny. Poznáte je na tvaru předních světlometů, masky chladiče, barevných kombinacích, nových kolech nebo zadních brzdových světlech. Uvnitř se proměnila palubní deska, je teď modernější a tím pádem více dotyková.

Zásadní je ale přechod na novou platformu, se kterou právě přišel Evoque. Už i Discovery Sport tak bude jezdit na šasi PTA (Premium Transverse Architecture). To mu umožní nasadit vybrané technologie, které známe z Evoque. A navíc i hybridní motory s 48 voltovým systémem. Auto je oproti dřívějšku také o 13 procent tužší.

Pokud srovnáte Discovery Sport a Evoque, je paradoxem, že levnější z obou modelů nabídne více prostoru. Je zaměřen totiž víc na praktičnost. I proto je k dispozici také třetí řada sedadel. Evoque se však nestal jen dárcem motorů a šasi, ale také technologií. Očekávejte plejádu asistentů a pomyslnou třešničku v podobě digitálního zpětného zrcátka. Auto si prohlédněte v obří galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů