Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejlevnější elektromobil bude od Dacie. Přijde na necelých 450 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 19.04.2021
dalších 21 fotek
Dacia Spring | foto: Dacia
Tuzemské zastoupení značky Dacia zveřejnilo ceník elektromobilu Spring. Nabízet se bude ve dvou úrovních výbavy.
Přesně 449 900 Kč je vstupní cena, za kterou bude možné v České republice pořídit vůbec nejlevnější elektromobil na trhu. Vůz s označením Dacia Spring je 3734 milimetrů dlouhý, výška činí 1516 milimetrů a šířka 1579 milimetrů. I kvůli ní je auto pouze čtyřmístné. Zavazadlový prostor pojme 290 litrů, po sklopení opěradel zadních sedaček se zvětší na 620 litrů.

Má tvar klasického městského SUV a pohání ho elektromotor s výkonem 44 koňských sil. Jeho maximální rychlost činí 125 kilometrů a zrychlení z nuly na stovku hodně dlouhých 19,1 sekundy.

V útrobách má trakční baterii s kapacitou 27,4 kWh, která na jedno nabití poskytne energii na ujetí 230 kilometrů v režimu WLTP. 

Součástí základní výbavy jsou čtrnáctipalcová kola, bílá barva karosérie, čelní, boční a hlavové airbagy, LED denní světla, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná přední i zadní okna, střešní ližiny, manuální klimatizace a rádio s MP3.

Za příplatek čtyřicet tisíc korun získá zákazník do výbavy exteriérový dsignový paket, jehož součástí jsou oranžová zpětná zrcátka a další oranžové prvky na bocích či na předním nárazníku.

Rovněž pak lepší čalounění s oranžovými švy, rezervní kolo, zadní parkovací senzory a kameru a multimediální systém s navigací.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů