Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejlevnější auta zdražila, cenová dostupnost nových aut je horší

Naše téma
ČTK | 24.03.2014
Dacia Logan. | foto: Dacia
Praha - Cenová dostupnost nových aut na českém trhu se proti loňsku zhoršila. Nejlevnější Dacia Logan podražila o 5000 korun na minimálně 164 900 Kč a dražší jsou i další auta v první desítce nejlevnějších modelů.
Vyplývá to z informací serveru Vybermiauto.cz a obchodníků.

Z letošní nabídky vypadl loňský rekordman Renault Thalia, který se na začátku roku 2013 prodával od 139 900 korun. Před třemi lety stál nejlevnější vůz, kterým byl Renault Twingo, 157 900 Kč.

Za zvýšením cen v posledním roce stojí zejména oslabení koruny vůči euru na podzim 2013, za kterým stála intervence ČNB. Kurz koruny stoupl o více než jednu korunu na 27,4 Kč/EUR.

Výrazně zdražily mini vozy z kolínské TPCA, které letos nahradí nová generace. V desítce nejlevnějších aut na trhu z nich zůstal jen Citroen C1. Naproti tomu Toyota Aygo a Peugeot 107 se do žebříčku kvůli vyšší ceně nevešly.

Za Dacií Logan je nejdostupnějším vozem Dacia Sandero od 169 900 Kč, Ford Ka vyjde o 10 000 dráž. Na dalších dvou místech je nejmenší Škoda Citigo a její sesterský model Mii. Mezi nejlevnější auta se vklínil jediný kombík, kterým je opět Dacia, tentokrát Logan MCV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů