Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejlépe akcelerující auto planety už má cenu. Na kolik nový Demon vyjde v Česku?

Naše téma
Dominik Valášek, Daniel Fuglevič | 24.05.2017
dalších 60 fotek
Dodge Challenger SRT Demon. | foto: Dodge
Ačkoliv je nepravděpodobné, že by se Dodge Challenger SRT Demon oficiálně dostal na český trh, není od věci zjistit, kolik byste za současně nejrychleji akcelerující produkční auto zaplatili.
Šílený muscle car o výkonu 852 koní (626 kW) a točivém momentu 1024 Nm si během chvíle získal armádu fanoušků. Kdo by také nedychtil po "továrním" dragsteru se silniční homologací, který zvládne zrychlení z nuly na 100 km/h za 2,3 sekundy, čtvrt mílový sprint dokáže pokořit pod deset vteřin a při rozjezdu se umí postavit na zadní kola?

Challenger SRT Demon se bude vyrábět pouze v omezené sérii 3300 kusů, což je na celou USA a Kanadu docela málo. Ale pokud budete mít štěstí, můžete si ho v USA objednat a zkusit individuálně dovézt.

Čtěte také: Tohle je pět nejlepších nových aut, která vypadají jako stará

Základní cena unikátního Challengeru činí 84 995 dolarů. Po přepočtu se tak dostáváme na přibližnou částku kolem 2 005 882 korun.

Poté přichází na řadu příplatková výbava, kde je naprosto důležitý takzvaný „crate box", díky kterému z Demona vymáčknete úplně všechno.

Balíček totiž obsahuje úzká přední kola pro využití na sprintu, ovládací panel s přepínačem na vysokooktanový benzín, přímý vzduchový filtr a třeba také potřebné nářadí. Pokud si tento balíček v hodnotě 6 140 dolarů (přibližně 144 904 korun) objednáte společně s autem, bude vás stát symbolický dolar, tedy asi 24 korun.

Další příplatky za dolar
Dolarové příplatky nakonec pokračují, jestliže chcete do vozu navrátit standardně vymontovanou sedačku spolujezdce, zadní sedačky a také koberec v kufru. Všechno je za dolar.

V nabídce je i kožená řidičova sedačka s vyhříváním a odvětráváním, koberečky a vyhřívaný volant. Tato komfortní výbava stojí 1 595 dolarů (37 642 korun). Za audiosystém s osmnácti reproduktory pak dáte 995 dolarů (23 497 korun).

Čtěte také: OBRAZEM: Legendární auta východního bloku ožívají. Jak by asi vypadala dnes?

Vámi zvolenou výbavu tak připočtěte k částce 2 005 882 korun. Základní cena by však v případě importu do Česku klesla, jelikož nebudete muset platit americkou daň v hodnotě 1700 dolarů (40 120 korun) za vozy s vysokou spotřebou. Základní cena tedy stojí na 1 965 762 korunách.

Dále už jsou tu ale jen poplatky. K ceně vozu musíte připočíst 21 procent DPH, 10 procent clo a další poplatky za upřímně nejisté přihlášení vozu. Odhadem byste si tedy nakonec k ceně samotného auta připlatili nějakých 40 procent původní ceny.

Čtěte také: Pagani Huayra je klenot za 40 milionů. V Česku jezdí jediné, prohlédněte si ho

Přibližná česká neoficiální cena Dodge Challangeru SRT Demon by se tedy pohybovala okolo 2,75 milionu korun. Jestli to za současně nejrychleji akcelerující produkční auto planety stojí, to už necháme na vás.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů