Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejen auta. Volvo posílá na trh nové dětské autosedačky

Naše téma
Redakce | 18.07.2016
Automobilka Volvo představila vlastní dětské autosedačky. | foto: Volvo Cars
Automobilka Volvo je známá svou pečlivostí v oblasti bezpečnosti. Pozornost však věnuje nejen samotným vozům, ale i nedospělým pasažérům a dětským autosedačkám.
Švédská společnost byla dokonce na začátku šedesátých let minulého století prvním výrobcem automobilů testujícím dětské autosedačky při nárazových testech.

Nyní uvádí na trh nové bezpečnostní sedačky, které mimo bezpečnost mají klást důraz také na design, komfort a pohodlí. A také na jednoduchost použití.

„Naším cílem bylo zajistit, aby děti cestovaly v závislosti na svém vzrůstu a věku co možná nejbezpečnějším způsobem. To znamená, že by měly do věku zhruba 3 až 4 let cestovat v dětských bezpečnostních sedačkách otočených proti směru jízdy. Větší děti až do výšky 140 cm by pak měly ve voze sedět na podsedácích," říká Lotta Jakobsson z oddělení zabývajícího se prevencí zranění v Centru bezpečnosti automobilky Volvo.

Automobilka Volvo představila vlastní dětské autosedačky.


"Ačkoliv jsou bezpečnostní výhody usazení proti směru jízdy nezpochybnitelné, mnoho rodičů nechává neuváženě sedět své potomky otočené ve směru jízdy příliš brzy. Jedním z mnoha důvodů pro tento rychlý přechod je komfort dítěte, které si začne stěžovat, že nemá dostatek prostoru pro nohy nebo je mu díky čalounění sedačky příliš velké horko," dodává Lotta Jakobsson.

Dětské sedačky Volvo prý využívají prodyšnější čalounění, které je z 80 procent vyrobeno z vlny, díky čemuž má být příjemnější na dotek, vysoce odolné a přispívá k lepšímu udržování tělesné teploty za horkého i chladného počasí. Díky štíhlejšímu designu zase nabízejí více prostoru pro nohy a vyšší komfort.

Volvo nabízí tři typy, které jsou určeny pro jinak staré děti. Pro děti, které odrostly z dětské bezpečnostní sedačky, pak má podsedák s odnímatelnou opěrkou zad. Ceny se pohybují od 4140 do 9999 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů