Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejdražší McLaren 675LT stojí jako 80 Fabií. Najdete na něm i pravé zlato

Naše téma
Daniel Fuglevič | 13.01.2017
McLaren 675 LT Carbon Edition. | foto: McLaren Beverly Hills
McLaren 675LT Spider je už sám o sobě drahým supersportem. Jistý zámožný majitel však k plné příplatkové výbavě ještě přihodil spoustu originálních prvků od zakázkové divize McLaren Special Operations (MSO). Závažíčka na kolech má například ze zlata.
Právě proto koukáte na zřejmě nejdražší McLaren 675LT na světě. U striktně limitovaných superaut se taková prohlášení mohou vytvářet velmi lehce, nicméně u tohoto McLarenu bylo zaškrtáno všechno a na list požadavků dopsáno ještě o mnoho více.

Konkrétně se jedná o otevřený model Spider z 25kusové kolekce Carbon Series, přičemž jde o jedno ze tří aut, které je lakováno velmi tenkou vrstvou laku. Karbonová vlákna jsou tak z některých úhlů stále vidět.

Speciální odstín modré je od divize MSO, která u McLarenu splňuje bohatým zákazníkům všechna přání v rámci zakázkových úprav jejich vozů. Čistý pruh uprostřed je pak ohraničen zlatými linkami.

McLaren 675 LT Carbon Edition.


Zlata je mimochodem více. Z pravého zlata jsou například závažíčka na kolech, stejně jako tepelný štít v motorovém prostoru. Tento způsob odrážení tepla používal i legendární McLaren F1, který náš zámožný majitel vlastní samozřejmě taky.

Aby toho nebylo málo, vepředu má tento 675LT Spider, jako další poctu modelu F1, staré logo McLaren. To bylo vytvořeno z milimetr silné fólie stříbra a je zapuštěno v posledních vrstvách čirého laku.

Čtěte také: Unikátní Porsche 959 jde do aukce. Cena bude astronomická

Splnění všech přání trvalo pobočce McLarenu v Beverly Hills více než 100 hodin čisté práce. K tomu ještě připočtěte majitelovy tři výlety do hlavního velitelství McLarenu ve Wokingu v Anglii.

Konečná částka za specialitku se vyšplhala na v přepočtu zhruba 20 500 000 korun. Pro představu, oficiální cena 675LT Spider je o polovinu nižší.

Za tuto cenu byste mimochodem pořídili třeba 80 nových Fabií...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů