Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lístky za stěrači jsou minulostí. Stále více řidičů nabourá auto a z místa ujede

Naše téma
Markéta Trubková | 23.11.2023
Parkoviště. (Ilustrační foto) | foto: Deník/Jiří Dintar
Zděšení po příchodu na parkoviště obchodního domu zažívá stále více řidičů. Jejich vůz je nabouraný a viník ujel. Že se takové nehody stávají stále častěji, potvrzují i policisté, kteří apelují na všímavost případných svědků událostí. 
Jeden příklad za všechny se stal před několika dny v Chvalšinské ulici v Českém Krumlově. „Neznámý řidič narazil do pravých předních dveří a zrcátka vozu značky Audi. Škoda byla vyčíslena na třicet tisíc. Jestli byl řidič při jízdě pod vlivem alkoholu, nebylo možno zjistit, protože z místa ujel,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík. 

Jen na Krumlovsku má policie od začátku září hlášeno třicet takových nehod. Nejčastěji se přitom stávají na parkovištích obchodních domů či při vzájemném střetu protijedoucích vozidel zrcátky. 

Policisté z dopravního inspektorátu proto apelují na občany, aby byli všímaví a v případě, že se stanou svědky dopravní nehody, od které chce jeden z řidičů ujet, hned vytočili linku 158. 

„Vždy je důležité rozlišit, zda je nutné nehodu oznámit na policii, či nikoliv. V případě, kdy při nehodě došlo ke zranění některého z účastníků, u některého z řidičů je podezření na požití alkoholu, vznikla škoda třetí osobě nebo je škoda na jednom z vozidel větší než 100 000 korun, vzniká povinnost nehodu oznámit. Kdyby nikdo z účastníků nehodu neoznámil, vystavuje se postihu za přestupek,“ říká policejní mluvčí Šupík.

Pokud není nutné nehodu oznámit policii, jsou účastníci nehody povinni sepsat společný záznam o dopravní nehodě, který podepíšou a poté neprodleně předají pojistiteli.
Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů