Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Návrat legendy. Ford oživí terénní Bronco

Naše téma
Jan Zajíc | 12.01.2017
Ford Bronco. | foto: Ford
Ford ukazuje, že umí hledět do budoucnosti a zároveň do své minulosti. Americká automobilka totiž potvrdila, že se na trh vrátí legendární model Bronco.
Terénní Bronco už dnes patří mezi klasické Fordy, jejichž cena na trhu postupně roste. Původní model se vyráběl v několika generacích mezi lety 1966 až 1996 a ačkoliv se z původně malého auta stalo spíše SUV střední velikosti, svoje terénní schopnosti si Bronco vždy zachovalo.

Nové Bronco, které přijde na trh v roce 2020, naváže přesně tam, kde to staré skončilo. Bude se tedy jednat o středně velké SUV, určené zejména dobrodruhům, kteří se nechají zlákat nějakým tím terénem. Dobrou zprávou pro nás je, že Bronco bude globální model, takže by mělo dorazit i na trhy mimo USA.

Čtěte také: Elektrifikované Fordy jsou na cestě. Dojde i na hybridní Mustang

Ačkoliv právě v USA, konkrétně v Michiganu, bude Bronco vyráběno spolu s novou generací pick-upu Ranger. Ta navíc bude s Broncem sdílet platformu.

Žádné supermoderní modulární platformy, na které jsme navyklí od evropských značek, ovšem nečekejme.

Bronco i Ranger dostanou podle všeho klasický žebřinový rám, na kterém bude namontovaná karoserie. Otázka zní, zda se toto retro řešení uchytí i v Evropě, kde jsou zákazníci zvyklí na poněkud jiné konstrukce aut.

Otazníky panují i kolem designu. Fordu se samozřejmě nabízí možnost vytvořit auto s retro vzhledem (jak ukazují například vizualizace v galerii), který by navázal na klasické tvary hranatého teréňáku. Stejně tak ale se výrobce může k minulosti otočit zády a postavit SUV s moderními tvary.

Anebo zvolí nějakou střední cestu?

Čtěte také: PŘÍBĚH: Cord ohromoval designem i technikou. Na dlouhý život to nestačilo
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů