Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Natankovat plnou do Lamborghini není jen tak. Auto prý potom může začít hořet

Naše téma
Dominik Valášek | 18.02.2017
Lamborghini Aventador. | foto: Lamborghini
Naplnit nádrž svého Lamborghini Aventador až po okraj se zdá být příjemnou činností. Jenže to tak být nemusí. Pokud totiž nádrž přelijete, italský supersport pak může začít hořet. Což je schopnost, kterou od drahého Lamba nechcete.
Podle amerického úřadu pro silniční bezpečnost (NHTSA), přišlo Lamborghini na konstrukční chybu svého modelu Aventador a od něj odvozené speciální edice Veneno.

Je-li nádrž naplněna skutečně „až po okraj" a dolita i po prvním vycvaknutí tankovací pistole, může se stát, že se přebytečné palivo vylije na výfukový systém. A horký výfuk si s hořlavým benzínem zrovna nerozumí.

Čtěte také: Všimli jste si někdy malé šipky u palivoměru? Víte, proč tam je?

Podle všech informací tato závada dosud nevedla k tomu, aby nějaký Aventador skutečně vzplanul a mělo by se jednat přinejhorším o nějaké ty pokroucené plasty v zadní části.

Na druhou stranu už jsme ale na internetu pár Aventadorů hořících od výfuků viděli, takže těžko říct, kde je pravda.

Přečtěte si: V Praze roky chátrá extrémně drahý Mercedes SLR McLaren. Proč?

Tak či tak je v plánu svolávací akce týkající se 5900 aut. V jejím rámci obdrží všechny Aventadory a odvozené verze nový emisní systém disponující jiným odvětráním nádrže.

Právě ten zajistí, aby se směrem k výfukům už žádné palivo nedostalo. Majitelé faceliftovaných verzí Aventador S a verzí SuperVeloce se nemají čeho bát. Jejich auta mají zmíněné prvky už z výroby.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů