Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nástupci Nissanu GT-R a 370Z dost možná dostanou hybridní pohon

Naše téma
Jiří Švamberk | 17.10.2018
dalších 29 fotek
foto: Nissan
Ta lepší informace je, že Nissan na nástupcích skutečně pracuje.
Redakce časopisu Top Gear otiskla informace, že Nissan nejenže skutečně pracuje na nástupcích svých sportovních modelů, nicméně zároveň zmínila, že oba modely budou s největší pravděpodobností elektrifikované.

Alespoň to vyplývá z rozhovoru s jedním z marketingových šéfů Nissanu, konkrétně s Jeanem-Pierrem Diernaz, který pro Top Gear řekl, že do roku 2022 by mělo být více jak 40 % prodaných aut v Evropě elektrifikovaných. A kromě modelů Qashqai a X-Trail by mezi zmiňovanými vozy měly být také sportovní GT-R a 370Z.

Diernaz uvedl, že elektrifikaci a sportovní automobily nevidí jako neslučitelnou záležitost. Spíše naopak. Elektrifikace sportovním automobilům může být spíše k užitku. Ale ruku na srdce, co má asi současné situace říkat, že?

Nic konkrétního Diernaz neuved, jen zmínil, že oba modely si uchovají svou původní DNA.

Ve spojitostí s 370Z se objevily spekulace, že by nástupce letité řady Z mohl být vyvíjen společně s Mercedesem, ovšem ohledně tohoto partnerství se prozatím žádné další informace neobjevily. Co se týče GT-R, u něho spolupráce z Mercedesem nepřichází v úvahu – Diernaz řekl, že GT-R je GT-R, a jako takové zůstane plnohodnotným Nissanem.

V galerii se můžete podívat na nejnovější provedení sportovních provedení modelů 370Z a GT-R.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů