Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nástupce Koenigseggu Agera RS vznikne pouze v omezené sérii 125 kusů

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.01.2019
další 4 fotky
Koenigsegg Agera Final Edition | foto: Koenigsegg
Švédské automobilové portály uvádějí, že téměř jistě se nebude jmenovat Ragnarok, o čemž se dříve intenzivně spekulovalo.
Koenigsegg připravovaného nástupce Agery RS představí už na březnovém autosalonu v Ženevě a je již veřejným tajemstvím, že bude lehčí a výkonnější, než jeho předchůdce. To znamená, že hmotnost bude pod hranicí 1300 kg a naopak výkon toto číslo zcela určitě přesáhne - Agera RS váží 1315 kg a disponuje výkonem 969 kW/13300 koní.

O pohon se stará prověřený, dvakrát přeplňovaný 5litrový V8, díky němuž Agera RS zajela rekordní rychlost 444,6 km/h. A Koenigsegg už nyní ujišťuje, že nový hypersportovní automobil bude rychlejší.

Stejně jako v případě ostatních modelů Koenigsegg, také novinka bude patřit mezi nejdražší sériově vyráběné automobily na světě. Podle odhadů švédského portálu Dagens Industri by měla cenovka výrazně přesáhnout sumu 40 miliónů korun. Vysoká cena však očividně netrápí potenciální kupce, protože Koenigsegg má už nyní závazně objednanou polovinu z plánovaných 125 kusů.

Koenigsegg Agera Final Edition


Seveřané spekulují také nad jménem, které by podle nich mělo opět pocházet z tamější mytologie. Ostatně Koenigsegg se inspirací severskou mytologií nikdy netajil. S největší pravděpodobností to ale nebude Ragnarok, přestože jde o interní jméno přímo z fabriky.

Bližší informace se dozvíme možná ještě před březnovým autosalonem, minimálně únik fotek je dost pravděpodobný.

V galerii si můžete prohlédnout Koenigsegg Agera Final Edition.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů