Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tradiční první autosalon roku už nebude první...

Naše téma
Jiří Švamberk | 24.07.2018
foto: NAIAS
Tradiční autosalon v Detroitu se už nebude konat v zimě, ale v létě. Důvodů je vícero.
Změna termínu konání je záležitostí čistě pragmatickou, respektive ekonomickou. Stejně jako například Irové, tak i Američané musí svým zaměstnancům platit extra příplatky nejen za svátky, ale také za obyčejné víkendy. A není příliš těžké si domyslet, kolik práce vyžaduje organizace tak monstrózního autosalonu, jakým je detroitský autosalon.

Vzhledem k tomu, že práce finišovaly v období vánočních svátků a přelomu roku, byly náklady navýšené právě o tyto extra příplatky. Organizátoři uvádějí, že uštřit přesunem na jiný termín lze 30 – 40 % nákladů. Nehledě na to, že v zimních měsících je nutné výstaviště Cobo náležitě vytápět, což celkové náklady opět výrazně navyšuje.

Autosalon NAIAS (North American International Auto Show) se tak pro rok 2020 odehraje v červnu, ovšem nadcházející ročník je naplánován stále ještě na lednový termín.

Dalším důvodem, proč bylo rozhrnuto změnit tradiční termín, je fakt, že návštěvníkům v zimních měsících chybí možnost venkovního vyžití, jako tomu je například na výstavě SEMA, kde se venku odehrává mnoho divácky zajímavých doprovodných akcí. Z toho důvodu se NAIAS dlouhodobě potýká s odlivem návštěvníků, třebaže letošní ročník vůbec špatný nebyl.

Jenže návštěvnost rozhodně nezvýší oznámení německé prémiové trojky, že ročník 2019 vynechá. Doufejme tedy, že NAIAS neskončí stejně neslavně, jako například autosalón v New Yorku nebo Chicagu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů