Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nabídka ojetin v červnu proti loňsku narostla. Inzerci stále vládne Octavia

Naše téma
Daniel Fuglevič | 12.07.2017
Škoda Octavia. | foto: Škoda Auto
Šestý měsíc letošního roku přinesl spolu s letním počasím i rostoucí zájem lidí o pořízení vozu v rámci právě probíhající motoristické sezóny. V měsíci červnu bylo na českém trhu inzerováno 79 000 ojetých vozů. Oproti loňskému červnu se tak nabídka na trhu ojetin zvětšila o 5 tisíc vozů.
Nejvíce ojetin bylo v červnu již tradičně nabízeno v Praze (22 743), nejméně v Karlovarském kraji (1994). V červnu si o něco málo polepšil průměrný počet najetých kilometrů, a to z květnových 158 792 km na červnové 158 703 km. Pro klienty zvažující v tomto období koupi ojetého vozu pak byla lepší i cena, která v průměru činila 194 036 Kč, což je o více než 3 tisíce méně než v květnu. Co se hodnoty průměrného stáří vozu týče, tak se i nadále pokračuje v trendu předchozích měsíců a počet let stále klesá, a to na 9,7.

Co se týče nejinzerovanějších modelů na českém trhu, první pětice vozů si stále drží svá místa a nepřichází tedy žádná změna (viz seznam níže). Do druhé pětice se ale v červnu dostal těsně například Opel Astra, přičemž tím posunul Renault Mégane na devátou příčku.

Desítku nejčastěji nabízených ojetin u nás pak musel v červnu opustit Volkswagen Tiguan. Průzkum AAA Auto dále zmiňuje, že v letních měsících se mění i preference zájemců o ojetiny. Větší zájem je prý o prostornější, komfortnější a silnější vozy, které snadněji zvládnou cestu na letní dovolenou.

Deset nejinzerovanější vozů na českém trhu v červnu 2017:

1. Škoda Octavia             
2. Škoda Fabia  
3. Volkswagen Passat   
4. Volkswagen Golf       
5. Škoda Superb             
6. Ford Focus
7. BMW 3
8. Ford Mondeo
9. Renault Mégane
10. Opel Astra
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů