Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na prodej je pojízdná sauna. Přikládá se na semaforech?

Naše téma
Radek Pecák | 13.12.2018
Plně funkční sauna je instalována do nákladového prostoru dodávky | foto: blocket.se
V současném počasí je možnost důkladného prohřátí těla určitě vítaná. Švéd vymyslel, jak to zařídit, aby nemusel nikam chodit....
Vypadá to opravdu lákavě. Zastavit třeba na klidném místě na břehu řeky či rybníku, svléci se a vlézt do sauny. Ta je přitom neustále k dispozici. Uskutečnit takovou myšlenku se rozhodl jistý Švéd, který nyní své dílo nabízí k prodeji. Zřejmě nikde jinde, než na severu Evropy, kde je saunování jednou ze základních životních potřeb, vzniknout ani nemohlo.

Cena není vysoká - 100 000 švédských korun, což je v přepočtu zhruba 250 000 těch českých. Plně funkční sauna je instalována v nákladovém prostoru lehké dodávky Toyota Hiace, kterou pohání klasický dieselový motor spojený s automatickou převodovkou.

Těsně za kabinou pro řidiče a spolujezdce hoří oheň v klasických kamnech na dřevo. Prostor je obložen dřevem a nechybí samozřejmě ani lavice pro pohodlné spočinutí.

Aby bylo možno vzít s sebou dostatečnou zásobu dřeva na vytopení sauny, má Toyota tažné zařízení pro připojení přívěsného vozíku.

Zde se můžete podívat na reportáž o tomto pozoruhodném vozidle. Komentář je ovšem ve švédštině.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů