Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na opilého řidiče zavolalo policii jeho vlastní auto. Snažil se zatajit nehodu

Naše téma
Daniel Fuglevič | 18.05.2017
Ilustrační foto. | foto: Ford
Bezpečnostní funkce v nových autech jsou stále chytřejší. Na to nyní doplatil opilý řidič, který způsobil nehodu a snažil se ji zatajit. Po incidentu totiž systém auta automaticky kontaktoval policii a přivolal na místo incidentu hlídku.
Kuriózní případ, se kterým se ale budeme zřejmě setkávat čím dál častěji, se stal v Severním Irsku.

Jistý řidič Fordu Fiesta při řízení pod vlivem alkoholu totiž způsobil nehodu, kterou se rozhodl nenahlásit. Naštěstí sebe ani nikoho dalšího nezranil.

Čtěte také: Volvo ukončuje vývoj naftových motorů. Už se prý nevyplatí

Po nárazu se však ve voze aktivovaly airbagy, což v rámci palubního systému spustilo automatickou funkci na kontaktování policie. Tato funkce má hlavně pomoci při nehodách, kdy je řidič v bezvědomí a nedokáže si sám přivolat pomoc.

Opilý řidič o této funkci samozřejmě neměl žádné tušení, nabourané auto nechal na místě a jal se odejít pěšky domů, vystřízlivět a vyhnout se jakýmkoliv problémům.

Čtěte také: "Opravené" motory z kauzy Dieselgate mají horší výkon, spotřebu i spolehlivost

Když policejní hlídka podle GPS informací dorazila na místo činu a nenašla řidiče ve voze, pokračovala v hledání u něj doma, kde stále ještě opilého muže zadržela.

Podobnými systémy jsou nyní vybaveny sice jen některé moderní automobily, od dubna 2018 však chce Evropská unie tuto funkci zavést povinně do všech nových vozů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů