Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na letošní výstavě Legendy se v Bohnicích představí 1000 vozidel

Naše téma
ČTK | 15.02.2016
Motoristická slavnost Legendy v nádherném anglickém parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice. | foto: www.legendy.cz
Letošní motoristická výstava Legendy v areálu psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích představí 11. a 12. června 1000 vozidel. Vedle rarit a veteránů se na akci bude prezentovat 20 z celkem 32 automobilových značek zastoupených na českém trhu.
Uvedli to organizátoři akce. Vzhledem k tomu, že se opět nekoná brněnský Autosalon, půjde o největší přehlídku automobilek v Česku.

Na výstavě se mimo jiné představí 25 nejzajímavějších kabrioletů včetně například SUV-kabrioletu, novinky Range Rover Evoque Cabrio. Svou expozici budou mít závodní vozy značky Škoda v rámci které bude vystaveno i 15 kusů legendárního modelu 130RS. Organizátoři rovněž chystají přehlídku britských vozů značek Lotus, Bentley, Jaguar, Rolls-Royce či Aston Martin.

Nebude chybět prezentace značek supersportovních automobilů Lamborghini, Ferrari a Porsche nebo oficiálního dovozce vozů McLaren. Značka Mercedes-Benz přiveze po šestikolce extrémní off-road Mercedes-Benz G 500 4x42, který se dovede brodit i metr hlubokou vodu.

Akce se zúčastní automobilový závodník Břetislav Enge, motokrosový jezdec Petr Pilát nebo závodník Audi Quattro S1 Petr Žáček. O účasti se vyjednává také s pěticí zahraničních legendárních závodníků.

"Na letošní ročník plánujeme přivézt kompletní trojici německých prémiových vozů z pohledu importérů, tedy Mercedes-Benz, Audi a BMW. Jsme rádi, že o Legendy začínají mít zájem také dovozci motocyklů. V letošním roce očekáváme až 45 000 návštěvníků," uvedl zakladatel akce Lubor Kos.

Legendy jsou největší česká motoristická show, která spojuje autosalon, motosalon a exhibiční jízdy, umělecké a fotografické výstavy, prezentace klubů, prodejní stánky a prezentace motorsportu i aktivity spojené s bezpečností silničního provozu pro děti a mládež. Základní vstupné bude stát 450 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů