Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na jaře do servisu na prohlídku. Připravte svoje auto na letní sezonu

Naše téma
Redakce | 10.04.2017
Servisní prohlídka před jarní sezónou. | foto: Seat
Zimní sezona je sice pro automobil ta náročnější, ale sezona letní zase pro mnoho z nás znamená delší cesty. Hodí se proto důkladná prověrka stavu a spolehlivosti auta.
Mnoho automobilek nabízí v období dubna a května zvýhodněné podmínky pro jarní servisní prohlídky. Mezi takové automobilky patří mimo jiné i Audi, Seat či Volkswagen. Třeba u Seatu vyjde základní servisní prohlídka na ceny od 199 korun a dokonce ani prémiové Audi není s cenou od 700 korun zase o tolik dražší.

Při jarní prohlídce se technici zaměří na všechny komponenty auta. Kontrolou tak projde podvozek, brzdová soustava, osvětlení, klimatizace, ale i kola a pneumatiky. Vše poté završí testovací jízda, která může odhalit případné závady na motoru a převodovce či skryté závady na podvozku.

Čtěte také: Zavedení přísnějšího bodového systému se odkládá

Nedílnou součástí prohlídky je také kontrola všech provozních kapalin, kdy je v případě potřeby zákazníkovi nabídnuta jejich včasná výměna. Například u Volkswagenu Golf šesté generace z roku 2010 vyjde výměna brzdové kapaliny v současné době jen na 970 korun. Přestárlá a zvodnatělá brzdová kapalina může přitom zhoršovat výkon brzd nebo zapříčinit i jejich úplné selhání.

Po zimě rozhodně zaslouží kontrolu i všechny stěrače vozu. Stíracím gumičkám dávají zabrat již samotné mrazy, nemluvě o namrzlých čelních oknech a soli. I tady ovšem platí, že výměna lišt není nijak dramaticky drahou záležitostí.

Pro některé verze modelů Caddy a Touran nyní vychází lišty u Volkswagenu na 855 korun. Stejně tak prachový a pylový filtr s vrstvou aktivního uhlí vyjde u Volkswagenu v segmentu Economy dílů na částky okolo 500 korun.

Čtěte také: Český test letních pneumatik: Jaké "obutí" zvolit? A kterým gumám se vyhnout?

Pokud se vozu navíc blíží termín technické kontroly, lze i tento úkon svěřit do rukou servisu. Například Audi nabízí službu Audi STK Service, v rámci které vůz opět kompletně zkontroluje, připraví a zaručí, že auto projde technickou bez problému.

Akce a zvýhodněné nabídky se obecně vyplatí sledovat, neboť díky nim lze na autorizovaných servisech mnohdy ušetřit velké částky. Výjimkou nejsou ani různé slevové knížky a poukazy. U Audi se taková knížka například jmenuje Audi Energy Program, Volkswagen nabízí Plus plán a Seat Fitness plán.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů