Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na Ford Focus si zákazníci ještě počkají. Ani vyrobená auta se nesmí prodat

Naše téma
Radek Pecák | 02.08.2018
Ford Focus | foto: Ford
Evropská divize automobilky Ford nemá v současné době nejlepší výsledky. Problémy s novou generací modelu Focus proto určitě nejsou vítány.
Tisíce vyrobených Fordů Focus nemůžou za svými zákazníky.  A zatím se neví, kdy se tento stav změní. Kvůli tomu ani tuzemské zastoupení značky nemůže zatím zahájit kampaň, která by lidem tuto zásadní novinku představila. Již řadu týdnů jsou přitom na území Česka rozmístěny billboardy, na kterých značka s modrým oválem ve znaku slibuje: "Nový Ford Focus odhalíme již brzy. Původně se vozy k dealerům měly dostat již během července.

Billboard Ford Focus


"V tuto chvíli nemůžeme sdělit žádné datum," uvedl na dotaz redakce Automix.cz mluvčí Ford Česká republika Martin Linhart. Billboardy, na kterých je s největší pravděpodobností fotografie nového vozu, tak nadále zůstavají zahaleny modrým suknem.

Důvodů pozdržení dodávek je podle Martina Linharta více: "Jsou to administrativní příčiny, a také u vyrobených aut dojde k přehrání software," uvedl. Žádné další vysvětlující informace však již neposkytl.

Ford Focus nové generace je postaven na zbrusu nové platformě, kterou po něm využijí i další důležité modely značky. Například příští generace oblíbeného SUV Kuga. Hovoří se rovněž o menším pick-upu, který by měl mít rovněž stejný technický základ jako tento model z kategorie nižší střední třída.

To, že se dílo tvůrcům nového focusu podařilo, potvrzovaly i první dojmy novinářů, kteří se před pár týdny zúčastnili jízdních zkoušek s tímto autem ve Francii. Byl mezii nimi i redaktor Automix.cz.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů