Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na dopravu při Velké ceně Brna dohlédnou stovky policistů. Čekají se kolony

Naše téma
ČTK | 13.08.2015
Fanoušci brněnské motocyklové Velké ceny na Masarykově okruhu. | foto: DENÍK/Drahomír Stulír
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zastaví o víkendu všechny údržbové práce na dálnicích D1 i D2 u Brna, aby tak usnadnilo řidičům nájezd na tamní Masarykův okruh, kde se uskuteční tradiční motocyklová Grand Prix. I tak lze v okolí Brna očekávat kolony.
Na D1 jsou před Brnem ve směru od Prahy čtyři dlouhé uzavírky a na D2, hlavní příjezdové cestě ze Slovenska, další tři.

"V pohotovosti budou po celý víkend odtahová vozidla všech našich smluvních partnerů, kteří podnikají v této oblasti," zdůraznil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Plně průjezdné budou i přes současné opravy exity Ostrovačice a Kývalka, které jsou hlavními příjezdy na okruh.

Řidiči musí počítat s jízdou v kolonách. V úsecích uzavírek je provoz sveden do jednoho tahu a rychlost omezena, místy až na 80 kilometrů v hodině. Na bezpečnostní opatření v souvislosti s motocyklovou velkou cenou dohlédne tisíc policistů a 200 strážníků. U všech uzavírek budou policejní hlídky.

"U všech uzavírek je po domluvě s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) zachován průjezd těmito místy ve dvou pruzích v obou směrech, jen je nutné počítat s tím, že je tam zpomalená rychlost a levý jízdní pruh je užší," uvedl ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil. 

"Lidé ubytovaní ve městě musí také počítat s dalšími uzavírkami, které jsou v Brně. Pro všechny platí, že je lépe se vydat na okruh raději s předstihem," doplnil Tržil. Podle něj lze celou situaci zvládnout, nutná je ale pomoc řidičů. Brňanům policisté radí, aby vyrazili na okruh MHD.

Policistům pomůže přímo v Brně deset rakouských kolegů, kteří budou koordinovat dopravu a řešit případné potíže s řidiči z německy mluvících zemí. Parkování je připraveno tradičně v místech zvaných Pod vysokým napětím a Střelnice.

V době závodů, tedy od pátku do neděle, parkuje v okolí okruhu 20 000 aut a 5000 motocyklů. Loni se na závody přijelo podívat přes 200 000 lidí. Tradičně největší dopravní problémy jsou v neděli při rozjezdu aut po ukončení závodů.

"Všichni motoristé musí počítat s tím, že budeme při kontrolách prověřovat původ jejich vozidel či motocyklů. Toto je nejlepší cesta, jak zabránit krádežím motorek. V terénu budeme mít i kriminalisty v civilu," dodal Tržil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů