Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Mustang je potřetí po sobě nejprodávanějším sporťákem světa

Naše téma
Dominik Valášek | 18.04.2018
dalších 16 fotek
Ford Mustang Bullitt. | foto: Ford
Asi netřeba připomínat, že jsou tomu teprve tři roky, co začal Ford nabízet svůj legendární Mustang konečně i mimo severoamerický trh. A šestá generace legendárního "pony caru" sklízí obrovský úspěch na všech frontách. Vlastně zvládla porazit konkurenci z úplně celého světa.
Za rok 2017 prodal Ford 125 809 Mustangů v celkem 146 zemích světa. Tato pěkná čísla, vycházející ze zdrojů IHS Markit, dělají z amerického kupé a kabrioletu vůbec nejprodávanější sportovní vůz na celém světě. Ford tak zvládnul již třetí rok po sobě porazit třeba mimořádně populární Porsche 911, ale i Audi TT, Jaguar F-Type nebo domácí konkurenci v podobě Camara a Challengeru.

Solidní úspěchy zaznamenal Mustang ve všech zemích a dokonce i v Číně, která je sporťákům obecně velmi málo nakloněná, se prodalo 7 125 vozů. Zároveň se o 10 % navýšil podíl zákaznic, takže je patrné, že Mustang imponuje opravdu různým lidem.

Ze statistik zároveň vychází, že si Mustang často pořizují nadšenci, neboť podle Fordu je nejpopulárnější verze GT, vybavená osmiválcem o objemu pěti litrů. Bohužel jsme se nedozvěděli, kolik lidí sáhne po manuální převodovce a kolik po automatické.

Aktuální Mustang je pro Ford zkrátka trefou do černého. Auto s kultovním postavením skvěle vypadá, skvěle jezdí, a lze si jej koupit víceméně v klasické dealerské síť naprosto kdekoliv. Nové faceliftované Camaro je sice hrozbou pro Mustang na domácím americkém trhu, ale v globálním měřítku nemá šanci Mustang překonat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů