Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Za malé peníze velký vůz: MPV lze stále koupit, v bazarech jsou za rozumnou cenu

Naše téma
Martin Pleva | 11.06.2024
dalších 11 fotek
Citroën C4 Picasso 1.6 BlueHDi | foto: se svolením AAA Auto
Velkoprostorové auta neboli MPV mají v oblibě rodiny s více dětmi nebo lidé, kteří prostě chtějí mít vůz s praktickými možnostmi vnitřního prostoru. Z nabídky automobilek ale „empévéčka“ v poslední době téměř vymizely. V bazarech jich však podle našeho průzkumu provedeného ve spolupráci s webem TipCars.com najdete dostatek. V dalším díle seriálu Tipy na ojetiny jsme se tedy zaměřili na nabídku aut typu MPV v ceně kolem 350 tisíc korun.
Vozy MPV se dají popsat jako osobní minidodávky a jsou stále oblíbenou kategorií aut především pro rodiny s dětmi. Ty při svých přesunech ocení především praktičnost a velký vnitřní prostor. Tato víceúčelová vozidla jsou ale v posledních letech stále více vytlačována nastupující generací SUV vozů.

„V inzerci TipCars aktuálně naleznete okolo 3 600 vozidel s karoserií MPV, přičemž nejlevnější kusy pořídíte za cenu už za cenu kolem 20 tisíc korun, nejdražší pak okolo 3 milionů korun,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com. Pro další díl seriálu se svými kolegy vytipoval čtyři auta MPV, která se dají koupit za cenu kolem 350 tisíc korun. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Ford C-MAX 1.5i
Ford C-MAX 1.5i, zdroj: se svolením Auto-RE


Náš první tip je na vůz Ford C-MAX 1.5i, který se prodává za 349 000 Kč. V provozu je od roku 2016 a najeto má 74 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 1498 ccm s výkonem 110 kW (149 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, šest airbagů, tempomat, přední i zadní parkovací senzory, parkovací kameru, hlídání jízdního pruhu, elektrické víko zavazadlového prostoru, vyhřívané přední sklo, multifunkční vyhřívaný volant, CD přehrávač, palubní počítač, vyhřívaná sedadla, xenonové světlomety či automatickou klimatizaci.

Opel Zafira 1.6T
Opel Zafira 1.6T, zdroj: se svolením Srba servis


Náš druhý tip je na vůz Opel Zafira 1.6T, který se prodává za 349 900 Kč. V provozu je od roku 2019 a najeto má 145 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 1598 ccm s výkonem 125 kW (170 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, tempomat, dvouzónovou klimatizaci, šest airbagů, přední i zadní parkovací senzory, asistent rozjezdu do kopce (HSA), přední světla LED, zatmavená zadní skla, zámek řadící páky, multifunkční volant, start-stop systém nebo také tažné zařízení.

Citroën C4 Picasso 1.6 BlueHDi
Citroën C4 Picasso 1.6 BlueHDi, zdroj: se svolením AAA Auto


Náš třetí tip je na vůz Citroën C4 Picasso 1.6 BlueHDi, který se prodává za 310 000 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od roku 2018 a najeto má 180 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1600 ccm s výkonem 88 kW (119 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, šest airbagů, automatické parkování, xenonové světlomety, automatickou klimatizaci, panoramatickou střechu, palubní počítač, vyhřívaná sedadla či startování tlačítkem.

Volkswagen Touran 2,0TDI
Volkswagen Touran 2,0TDI, zdroj: se svolením Cario.cz


Náš čtvrtý tip je na vůz Volkswagen Touran 2,0TDI, který se prodává za 385 000 Kč. V provozu je od roku 2015 a najeto má 137 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1995 ccm s výkonem 110 kW (149 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, adaptivní tempomat, osm airbagů, sledování únavy řidiče, parkovací senzory, multifunkční volant, třízónovou klimatizaci, dotykové ovládání palubního počítače, elektronickou ruční brzdu, zatmavená zadní skla, CD přehrávač, panoramatickou střechu, sedadla s potahy z kůže či start-stop systém.

Kompletní nabídku těchto vozů najdete ZDE.
Na co si dát pozor při koupi ojetého auta? A jak ojeté auto rychle prodat?
• Na tyto a další zajímavé otázky odpovídal šéf inzertního auto-moto webu TipCars Marek Knieža. 
• Podívejte se ve videocastu Deník s nadhledem na jeho rady a doporučení.
Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Hodnocení článku
4.7 z 5 (94%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů