Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kaskadéři, motorky za miliony i stroj vytažený ze studny. To byl Motosalon 2024

Naše téma
Michal Hrabal, Sabir Agalarov | 04.03.2024
dalších 65 fotek
Značka Harley Davidson představuje své nové modely na Motosalonu na brněnském výstavišti. | foto: Deník/Michal Hrabal
V motorkářův ráj se na čtyři dny proměnilo brněnské výstaviště, kde se od čtvrtka do neděle konal Motosalon 2024. Tvářemi akce se stali oblíbení herci a motorkáři David Matásek a Vladimír Polívka. Ovšem to nebyly jediné známé tváře festivalu. Návštěvníci se také mohli pokochat jedinečnými stroji za miliony korun nebo si prohlédnout rezavé motorky vytažené ze studny. Na své si přišli i milovníci adrenalinu.
Motosalon 2024 začal ve čtvrtek odpoledne. Ve čtyřech halách brněnského výstaviště bylo připraveno čtyřicet značek motocyklů, přednášky známých osobností nejen z motocyklového světa, kaskadérská show a nechyběly ani prodejní stánky.

Ještě před slavnostním zahájením veletrhu se představili televizní cestovatelé na motorce Pavel Liška a Jan Révai, kteří zájemce zavedli mezi domorodce z Papui Nové Guinei. Podobných akcí se známými osobnostmi bylo na programu Motosalonu více. Nechyběla ani autogramiáda vítěze Rallye Dakar Martin Macíka.

Ikona motosportu Pepa Sršeň Šiler přestavil s podporou Harley Davidson model Harley Davidson ST. "Takhle vypadá závodní Harley Davidson," poznamenal Pepa Sršeň.

Harley Davidson představil na Motosalonu v Brně své nové modely:
Další jedinečná motorka, kterou si mohli návštěvníci Motosalonu prohlédnout byla Indian Challenger RR za dva a půl milionu korun. Stroj přivezli na brněnské výstaviště představitelé americké značky Indian Motorcycle. Po světě jezdí pouze osmadvacet kusů, většina z nich v Americe.

dalších 9 fotek
Vedle těchto strojů za miliny působily jako z jiného světa zrezavělé motorky, které na akci přivezl Petr Kenny Burian. Vraky legendárních československých motocyklů Jawa a ČZ shání po celé republice. „Mám rád protiklad. Motorky vylovené ze studny, vyhrabané z hlíny v lese, nalezené v nějaké staré šopě. Řekl jsem si, že takovou sbírku motorek nikdo nemá," řekl nadšenec.

Petr Kenny Burian stojí za kuriózní výstavou:

dalších 15 fotek
Velký divácký zájem vzbudily akrobatické soutěže a vystoupení na motorkách, pro které organizátoři vyhladily dvě venkovní plochy. „Jsou tu i elektromotorky nebo show našeho Special Brothers Teamu. V neděli jelo 12 nejlepších kaskadérů finále ve třech skupinách dle pořadí," uvedl se organizátor Adam Peschl.

Sledování výkonů odvážných jezdců byla dechberoucí záležitost. Kaskadér musí skvěle ovládat motorku, musí mít výbornou koordinaci pohybu a skvělou rovnováhu. Při jízdě na zadních se mnohdy země stroj dotýká jen plochou velikosti dlaně a celá dvěstěkilová mašina se svým jezdcem doslova levituje.

Kaskadéři na letošním Motosalonu v Brně uchvátili publikum:
Na brněnském výstavišti to o uplynulém víkendu nebylo jen o motorkách. Motosalon doplnil burgerový festival a v pavilonu V se uskutečnila největší tuzemská přehlídka kočárků, autosedaček a dalšího dětského zboží.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů