Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Unikátní výstava v technickém muzeu ukazuje přes čtyřicet motorek značky Ariel

Naše téma
Sabir Agalarov | 30.01.2024
dalších 56 fotek
Technické muzeum v Brně otevře ve středu 24. ledna novou výstavu s názvem Ariel v českých zemích. | foto: Deník/Sabir Agalarov
Na ploše šesti set metrů čtverečních Technického muzea v Brně je nyní k vidění výstava s názvem Ariel v českých zemích. Návštěvníci se mohou pokochat anglickými kousky, které se začaly vyrábět v roce 1898. K vidění jich je 44 kusů. Zájemci se také seznámí s dobovými originály, jako jsou vývěsní cedule, vlajky, součástky a motory či dobové prospekty a fotografie. Výstava potrvá do 31. března.  
Velká část výstavy je věnovaná prezentaci konkrétních motocyklů. „Název značky Ariel sahá až do roku 1870,“ uvedla kurátorka výstavy Sylvie Zouharová Dyková z Technického muzea v Brně.

Součástí výstavy je také historie Českého Ariel klubu, který v roce 2023 oslavil dvacet let své existence. „Náš klub má nyní přes sto dvacet členů, z nichž dvě třetiny vlastní pojízdný motocykl. Strojů v různém stavu kompletnosti je přes dvě stě kusů,“ upřesnil prezident Českého Ariel klubu Tomáš Zikmund.

S prodejem motocyklů značky Ariel začala v roce 1924 v českých zemích firma Julius Josefovič Co. ve Varnsdorfu. O dva roky později získala generální zastoupení této značky pražská firma Štěpař, Hanák a spol., která ji dokázala velmi dobře propagovat a rozšířit na území tehdejšího Československa.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů