Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejlepší sezona kariéry! Jezdec Václav Nedvěd je dvanáctý nejlepší na světě

Naše téma
Monika Šavlová, Daniela Martinovská | 09.11.2023
další 3 fotky
Po posledním závodě seriálu FIM HARD ENDURO Word Championship se stal Václav Nedvěd z Kladrub dvanáctým nejlepším hardendurovým jezdcem světa. | foto: archiv V. Nedvěd
Dvanáctou příčku na celkovém žebříčku světového šampionátu obsadil Václav Nedvěd z Kladrub. Hardendurový jezdec zabodoval v závěrečném závodu seriálu v prestižním Getzen Rodeo 2023 v Německu, a mohl tak letošní sezonu zhodnotit jako zatím nejlepší své kariéry. Podle Tachovského deníku úspěšný závodník rozhodně nehodlá usnout na vavřínech. 
Václav Nedvěd v letos roce absolvoval pět ze šesti závodů světového šampionátu. Ten nejsledovanější se konal na začnátku listopadu v Německu. „Přijel jsem s jasným cílem zúročit všechny zkušenosti, které jsem v průběhu roku na náročných tratích po Evropě získal,“ svěřil se Deníku závodník

Jelikož v dopolední kvalifikaci skončil ze 66 jezdců sedmnáctý, čekalo ho odpolední finále. „Byl jsem sice spokojený, ale hrozně urvaný, takže jsem měl z trati úplně obyčejný strach. Poprvé v životě jsem se probojoval až sem, v minulosti jsem pravidelně končil po dopoledním závodě, finálovou jízdu jsem jel poprvé, “ přiznává jezdec s tím, že mezi dopoledním a odpoledním závodem mají jezdci jen cirka hodinu a půl na regeneraci a odpočinek.

Náročná trať dávala jezdců zabrat:

Trať plnou plnou nástrah, náročných sjezdů, výjezdů, obrovských balvanů, ale také fanoušků, kteří jezdce ženou vpřed, zvládl skvěle. „Že bude závod tak strašně náročný, jsem čekal, ale o to větší radost mám ze čtrnácté pozice,“ raduje se závodník. Právě úspěch na Getzen Rodeo 2023 Václavu Nedvědovi zajistil, že se letos stal celkově dvanáctým nejlepším jezdcem světa.

„Rád bych poděkoval všem fanouškům, ale největší díky patří mojí přítelkyni Pavlínce. Má neuvěřitelnou trpělivost, je obětavá, podporuje mě, objíždí se mnou všechny závody a trpí i moje občas nepříliš dobré nálady. Velké díky patří mým kamarádům Jácovi a Markovi, kteří se mi starali o motorku a dokázali ji perfektně připravit na závod. A samozřejmě musím zmínit i zbytek rodiny, který mi také hrozně fandí a často nás na závody doprovází,“ uzavřel letošní sezonu Pinďa, jak mu přátelé přezdívají.

Na vavřínech však neusíná. „Do světové desítky stále chybí dvě pozice,“ směje se sympatický závodník a prozrazuje tím své plány na příští rok.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů