Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Motorky se topily v blátě až po řetězy. Ve Stříbře se konal Terén sv. Petra

Naše téma
Monika Šavlová | 03.01.2024
dalších 76 fotek
Obrovská motokrosová rodina ze Stříbrska se sešla hned na Nový rok na Terénu sv. Petra. A bylo z toho parádní odpoledne. | foto: Deník/Monika Šavlová
Hned na Nový rok se sešli na Stříbrsku motokrosoví nadšenci. Profíci i hobíci, mládež i celé rodiny si společně užili tradiční novoroční rozjížďku na Terénu sv. Petra. Akci každoročně pořádá AMK Stříbro.  
Do závodu se přihlásilo jednadvacet jezdců. Nechyběla mezi nimi ani odvážná mladá závodnice na čtyřkolce. Jela se zvlášť dětská kategorie a dospěláci. „Byla jsem tu vloni, tak jsem si to přijela s klukama na trati užít i letos,“ prozradila jedenáctiletá Kristýnka Mašková z Erpužic s tím, že se na jízdu velmi těší, i když na blátivé trati se trápila už v tréninku.

Na start se postavil také nadaný David Hroch. „Letos ještě budu jezdit pětašedesátky, rád bych jezdil i mistrovství republiky, ale hlavně bych rád trochu povyrostl, abych mohl přejít na pětaosmdesátky,“ řekl jasno David. O tom, že krev není voda, nakonec tátu přesvědčil nejmladší závodník Tomík Válek511 se nakonec postavil na stupně vítězů.

Novoroční motokros ve Stříbře:

Závodilo 17 dospělých.  Že je o vítězi předem rozhodnuto, se začalo šuškat ve chvíli, kdy do depa vzdušné síly přivály jezdce teamu AIR POWER Racing Team Rudu Weschtu. Jeden však nikdy neví, co se může stát, a ostatní závodníci se zkušené sedmatřicítky nezalekli a každý ze sebe vydal to nejlepší, co ze sebe po probdělé silvestrovské noci vydat mohl.

 „Je to děs, v některých místech se to nedá skoro udržet, dole tvrdé, ale toho řídkého bláta nahoře je fakt moc,“ láteřil Jan Jarolím. Vítězem tak byl vlastně každý, kdo vstal, mašinu do auta naložil a na terén dorazil, ale na bedně jsou jen tři stupínky. První si nakonec dle předpokladu nedal vzít Rudolf Weschta, druhé místo patřilo Jakubu Kosovi a třetí Jiřímu Valešovi.

„Na novoroční projížďku jsem se těšil, ale mám zase oteklé koleno a doktor mi z něj pořád něco tahá, takže jsem si musel nechat zajít chuť,“ neskrýval smutek Jiří Bio Koukolík, který je sice jezdcem endura, ale s motokrosovou tratí už v uplynulém roce také párkrát koketoval a vloni se novoroční rozjížďky aktivně zúčastnil.

Inventarizační číslo za ty roky, co téměř pravidelně novoroční rozjížďku dorazí sledovat, by už mohli dostat zkušení matadoři a nerozluční kamarádi Miloslav Souček či Rudolf Bártl. Ti coby diváci nevynechali novoroční rozjížďku ani tentokrát. Společně s dalšími přáteli motokrosu zavzpomínali na nedávno zesnulého Antonína Baborovského a další, kteří už závody sledují z motokrosového nebe. Pro ně všechny zapálili svíčku u pamětní desky Josefa Hřebečka. Poté už se věnovali veselejší části odpoledne a společně se čtyřnásobným mistrem Československa Milou Součkem oslavili o den dříve jeho třiadevadesátiny.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů