Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Modernizovaný Volkswagen Tiguan začíná na cenové úrovni 689 900 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 25.07.2020
dalších 5 fotek
Volkswagen Tiguan po faceliftu 2020 | foto: VW
Zatím nejsou na českém trhu dostupné všechny motorizace.
Model Tiguan je pro Volkswagen skutečně veledůležitý. Jedná se totiž o nejprodávanější automobil kategorie SUV v Evropě a dobře si vede i na dalších světových trzích.

Při letošní modernizaci získal nový design, obměnila se vnitřní výbava a jiné jsou také motory. Do nabídky pohonných systémů přibyl i plug-in hybrid. Vrcholnou motorizaci pak představuje ve verzi "R" zážehový přeplňovaný čtyřválec s výkonem 235 kW.

Základní verzi pohání agreát 1,5 TSI se 110 kW (150 koní) a součástí výbavy jsou například LED světla, sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, manuální klimatizace, kožený volant a dokonce třeba vyhřívání sedaček. Rádio umí přijímat vysílání DAB+.

Pokud budete chtít ještě lépe vybavený vůz, tak můžete sáhnout po verzi Life, za kterou se se stejnou motorizací připlácí 67 tisíc korun. V takovém autě pak už jsou i parkovací senzory, vyhřívaný volant, prediktivní adaptivní tempomat nebo automatická klimatizace.

Na vrcholu nabídky nového Tiguanu pak jsou verze Elegance (zaměřená na komfort) a R-Line (ta je pochopitelně sportovnější). Elegance opět s motorem 1,5 TSI s manuální převodovkou vyjde na 935 900 Kč. Majitel pak bude moci využívat například couvací kameru, digitální přístrojový štít, systém pro sledování mrtvého úhlu, ambientní osvětlení, elektrické ovládání víka kufru nebo osmnáctipalcová kola a světlomety typu Matrix LED.

Kdo chce Tiguan s pohonem všech kol, ten musí v současnosti sáhnout po motoru 2,0 TDI (110 kW). Současně získá také automatickou převodovku. Tato verze přijde na 1 073 900 Kč.

Postupně se do konfigurátoru dostanou i další motorizace. Konkrétně jde o 2,0 TSI 140 a 180 kW, 2,0 TDI s výkonem 147 kW a zmíněný plug-in hybrid 1,4PHEV (180 kW).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů