Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Modernizovaný Touareg dorazil na český trh. Stojí nejméně 1 043 900 korun

Naše téma
Redakce | 20.10.2014
dalších 9 fotek
Volkswagen Touareg. | foto: Volkswagen
Praha /FOTOGALERIE/ - Volkswagen zahajuje prodej modernizovaného modelu Touareg na českém trhu. Zájemci mají na výběr šestiválcové a osmiválcové vznětové motory s osmistupňovou samočinnou převodovkou. Ceny začínají na částce 1 043 900 Kč.
Oblíbené SUV dostalo upravený vzhled, vylepšené motory a došlo i na interiér. Přehled novinek najdete v tomto starším článku.

Vstupní verzi představuje Touareg Nomad, nabízený výhradně s motorem 3.0 TDI o výkonu 204 koní. O stupeň výš pak stojí Touareg 3.0 TDI s výkonem 262 koní za 1 403 900 Kč, jehož sériová výbava zahrnuje mimo jiné automatickou klimatizaci, statické bi-xenonové světlomety, šest airbagů, audiosystém dotykovým displejem, čalounění sedadel tkaninou Network, tempomat, systém sledování únavy řidiče, systém start-stop a pohon všech kol 4Motion.

Volkswagen Touareg.



Volkswagen Touareg s osmiválcem 4.2 TDI s výkonem 340 koní pak vyjde minimálně na 1 846 900 Kč a sériová výbava obsahuje nad rámec výbavy šestiválcové verze bezklíčový přístupový systém, elektrické ovládání víka zavazadlového prostoru, ostřikovače světlometů, palubní počítač Premium s barevným displejem, čalounění sedadel kůží Vienna, částečně elektricky sklopné tažné zařízení nebo vzduchové odpružení, u něhož lze zvýšit světlou výšku až na 300 mm.

V ceníku najdeme také speciální edici Exclusive, kterou lze kombinovat s výkonnější verzí motoru 3.0 TDI, nebo s osmiválcovým motorem 4.2 TDI. V prvním případě činí cena 1 832 900 Kč, zatímco s osmiválcem vyjde na 2 028 900 Kč.

Volkswagen Touareg.


Podle automobilky je cena šestiválcového provedení o 306 200 Kč nižší než v případě samostatného objednání jednotlivých prvků výbavy na přání. V8 pak je výhodnější o 259 100 Kč. Výbava zahrnuje mimo jiné vzduchové odpružení, pakety R-Line, tmavě tónovaná skla od střešních sloupků B dozadu, 20" kola Talladega, adaptivní bi-xenonové světlomety, zadní světlomety LED, elektrické ovládání zadního výklopného víka, navigační systém , zvukovou aparaturu Dynaudio, paket asistenčních systémů, kožené čalounění kombinací Alcantary a kůže Nappa, boční airbagy vzadu a kolenní airbag pro řidiče.

Volkswagen Touareg.



Volkswagen nabízí také provedení Touareg 3.0 TDI Terrain Tech, které se nebojí výletů do obtížnějšího terénu. Základem jeho "offroadové" výbavy je samozřejmě pohon všech kol, dále redukční převodovka a uzávěrka mezinápravového diferenciálu. Tato varianta stojí nejméně 1 451 000 Kč.

Novinkou v modernizovaném Touaregu jsou mobilní internetové služby, které lze využívat v kombinaci s rádiem, navigačním systémem a přípravou pro mobilní telefon. Uživatel může vyhledávat body zájmu prostřednictvím portálu Google, zobrazovat mapy Google Earth včetně funkce náhledu ulic Google Street View nebo využívat on-line dopravního zpravodajství.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů