Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Modernizovaný Ford Focus dostal elegantnější vzhled a nové motory

Naše téma
Redakce | 25.02.2014
dalších 9 fotek
Ford Focus. | foto: Ford
Praha /FOTOGALERIE/ - Modernizovaný Focus představuje další z celé řady premiér ženevského autosalonu. Ford po třech a půl letech výrazně změnil vzhled vozu, přepracoval techniku i interiér a do nabídky zařadil nové motory.
Zatímco u někteých aut je po faceliftu třeba hledat designové změny důkladně a skoro až s lupou v ruce, omlazený Ford Focus se od současné verze liší opravdu výrazně. Nejvíc rozdílů najdeme v přední části vozu, jejímž hlavním poznávacím znamením je výrazná maska chladiče, která docela připomíná automobily značky Aston Martin. Toto řešení už ostatně známe i z nového Mondea.

Focus dostal také nové přední i zadní světlomety, nárazníky, víko zavazadlového prostoru a dokonce i přepracované blatníky.

Ford Focus.


Výrazné změny pokračují i v interiéru. Především zmizel nepříliš pohledný a přetlačítkovaný středový panel, ovládání nově přebírá osmipalcový dotykový displej a multimediální systém Ford SYNC 2. V kabině najdeme také nový volant a upravený středový tunel. Výrobce se chlubí i zlepšením akustického komfortu.

Obohacena byla nabídka elektronických pomocníků. Připlatit lze za vylepšený automatický parkovací systém či za technologii, která v případě hrozící kolize dokáže zastavit vůz. Systém Active City Stop funguje do rychlosti 50 km/h.

Ford Focus.



A nyní k technice. Ford se pustil do úpravy podvozku, Focus dostal nové tlumiče a jejich zapoudření, změněna byla i geometrie a konstruktéři také přenastavili elektronickou stabilizaci.

Paletu motorů rozšíří benzinový turbomotor 1.5 EcoBoost ve verzích se 150 a 180 koňskými silami. Standardem pro obě je šestistupňová manuální převodovka, za příplatek lze zvolit nový automat se stejným počtem rychlostí.

Ford Focus.



Druhou novou jednotkou je turbodiesel 1.5 TDCi, který může být naladěn na 95 či 120 koní. I pro něj tvoří základní volbu ručně řazená skřín, pro výkonnější variantu je ale k dispozici také dvouspojkový automat PowerShift. V nabídce samozřejmě zůstává tříválec 1.0 EcoBoost, vrcholný nafťák 2.0 TDCi pak posílil na 150 koní.

Na další technické údaje si zřejmě budeme muset počkat až do premiéry na ženevském autosalonu. V prodeji se "nový" Focus objeví ve druhé polovině roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů