Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Modernizovaná Mazda 6 je tady. Dostala nový benzínový turbomotor

Naše téma
Daniel Fuglevič | 30.11.2017
dalších 14 fotek
Mazda 6. | foto: Mazda
Na autosalonu v Los Angeles představila japonská značka modernizovanou verzi oblíbeného sedanu 6. Novinka přináší lehce vyladěný zevnějšek inspirující se dřívějšími koncepty Mazdy, interiér byl podle očekávání trochu zjednodušen a rozšiřuje se také nabídka motorizací o nový turbomotor.
Designem přináší faceliftovaná „šestka“ řadu prvků, které jsme mohli vidět například u konceptu Vision Coupe z Tokia. Trochu se zmenšily přední světlomety, mřížka chladiče je nyní dominantnější společně s mnohem výraznější chromovanou linkou přes celou příď. Vzadu pak musíte citelné změny hledat spíše lupou, zde nepřichází nic extra nového.

Hlavní novinka se ovšem nalézá pod kapotou. Mazda totiž uvedla novou motorizaci, kterou již používala v SUV CX-9, prodávaném v USA. Jedná se o benzínový 2,5litrový čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem, který byl pro Mazdu 6 naladěn na 250 koní (183 kW) a 420 Nm točivého momentu.

Prozatím bohužel stále není jasné, zda se tento agregát objeví také v evropské verzi modernizované Mazdy 6. Dřívější informace například zmiňovaly, že na trhu ve Velké Británii tento motor nebude k dostání. Může se tedy stát, že bude v nabídce pouze v USA, a Evropa si nadále vystačí s atmosférickými benzinovými motory či přeplňovanými turbodiesely.

V rámci techniky byl u novinky dále vyladěn podvozek, který prý lépe pohlcuje hluk, vibrace a nabízí větší komfort v rovnováze s komunikativnějším řízením. Úpravy se dotkly i samotné převodky řízení pro zajištění lepší odezvy.

Interiér „šestky“ pak ukazuje další krok vůči nové filosofii Mazdy, která chce do budoucna interiéry čím dál více zjednodušovat a zbavit se množství „trčících“ displejů a hromady tlačítek.

Displej infotainmentu o velikosti 8 či 7 palců dle výbavy tak sice na vrchu palubky stále zůstává, ale v okolí najdete mnohem elegantněji navržené ovladače a výdechy klimatizace, díky čemuž vypadá středový panel - a vlastně celá palubka - méně složitě. Nové sedačky jsou prý pohodlnější a v nabídce bychom měli vidět i možnosti prémiového polstrování kůží Nappa či obložení matně lakovaným dřevem.

O představení modernizované Mazdy 6 pro evropský trh zatím nejsou podrobnější informace. V USA by se měla novinka začít prodávat na jaře příštího roku. Do té doby bychom se ovšem měli také dočkat. Cena přitom určitě lehce převýší odchozí verzi, kterou nyní v ČR seženete od 577 900 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů